Това, което направиха колегите от ПП с т.нар. декларация е

...
Това, което направиха колегите от ПП с т.нар. декларация е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: „Продължаваме промяната” се намират в тотална изолация

„ Това, което направиха сътрудниците от Политическа партия с така наречен " декларация " е несполучлив опит да дублират нашето предложение – още при започване на този парламент нашият водач предложи да набележим няколко съществени цели и цели, към които да се обединим всички и за чиято реализация да работим всички дружно. Това наше предложение бе отхвърлено. Сега Политическа партия ни предлага своята предизборна стратегия да стане надали не народен документ, към който да се обединим всички ние ”. Това сподели някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова пред NOVA NEWS.

Нямаме съображение да поддържаме сходен документ. Аматьорски метод от Политическа партия е да предложат на партиите в Народното събрание своята предизборна стратегия, сподели Петкова. Според нея „ Продължаваме промяната ” се намират в тотална изолираност.

„ С този документ не се предлага нищо ново за нас. В региона на енергетиката е доста странна трансформация във връзка с въглищните централи. В своето 8-месечно, бих споделила злощастно ръководство, Политическа партия пое ангажимент към Европейска комисия с ПВУ за закриване на процедура на 50% от въглищните централи като контракти ангажимент, с който да бъдат понижени въглеродните излъчвания с 40% от производството на електрическа сила до края на 2025 година Това значи понижение на мощностите, произвеждащи ток, с 50%. Същите хора, които поеха този ангажимент, в тази така наречен „ декларация ” са записали, че въглищните централи са значими ”, съобщи някогашният енергиен министър.

„ Виждам доста странна позиция от Политическа партия ”, заключи политическите дейности на своите политически съперници тя.

Европейският правилник дава опция съответната държава-членка при пределени условия да обоснове пред Европейска комисия смяна в ПВУ или правене на напълно нов План за възобновяване и резистентност. Второто не е вид за нас. Трябва да подчертаваме върху най-важните тематики. Най-важното е да спасим въглищните централи, да подсигуряваме енергийната сигурност на страната и да подсигуряваме работните места в голям брой райони на България. Добивът на въглища е бранш, в който са заети десетки хиляди български жители.

„ Понятието енергийна беднотия се отнася единствено за електрическата сила, не се отнася до отоплението на потребителите с дърва или с газ ”, сподели Теменужка Петкова.

„ Едва когато българските консуматори ще отидат на свободния пазар, тогава може да задвижим всички механизми с дефиницията за енергийна беднотия, с критериите за установяване на това кои са енергийно небогати. Няма по какъв начин да се пристъпи към либерализация на пазара преди да са изпълнени всички процеси ”, изясни някогашният енергиен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР