Това, което наблюдаваме във връзка с протеста, е криза на

...
Това, което наблюдаваме във връзка с протеста, е криза на
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Потенциалът на протеста за промяна се ограничава

Това, което следим по отношение на митинга, е рецесия на легитимността. Това значи, че хората не възприемат престижа на ръководещите. Има конфликт на легитимности.

Tова сподели политологът доцент доктор Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични по Българска национална телевизия по отношение на вчерашния митинг под надпис "Велико национално въстание ".

Протестът не отива надолу, само че не отива и нагоре, сподели от своя страна социологът Андрей Райчев.

"Той не спихва, пораства му поддръжката, само че доста значима маса от хора са изрично срещу. Вчера полицията не предизвикваше, само че след това се появиха едни момчета с присъщи облекла и почнаха да се заяждат.

Вътрешна македонска революционна организация се докара до там, че нямат независима мощ - или умират, или стават съдружен сътрудник на ГЕРБ ", сподели той.

Според Коларова логиката на експертен кабинет е да бъде подсилен от повече от две партии.

"По процедура могат да почнат разисквания за плана за нова конституция. Потенциалът на митинга за смяна се лимитира. В началото имаше доста мощен напън за оставка на държавното управление, сега е ясно, че това държавно управление ще управлява обстановката до избран миг ", изясни тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР