Това, което наблюдаваме в последните дни в политическия живот не

...
Това, което наблюдаваме в последните дни в политическия живот не
Коментари Харесай

Анализатори: Наблюдаваме не борба с корупцията, а класическа предизборна битка

Това, което следим в последните дни в политическия живот не е битка с корупцията, а политическа борба, разяснява в " Добро утро, Европа " медийният специалист доцент Георги Лозанов. А социологът Евелина Славкова предвижда, че в идващите 2 месеца ще бъдем очевидци на продължаваща експанзия сред главните кандидати за властта. Тя обаче не има вяра, че изборите могат да бъдат генерално купени.

 
Колкото повече хората се отвращават от политическата конюнктура и от това, което следят, толкоз е по-малък шансът да отидат да гласоподават. Парламентарните избори предизвикат малко повече интерес, в сравнение с европейските избори. Цялата политическа класа е губеща от актуалната обстановка. Партиите с по-твърди електорални ядра имат на какво разчитат, само че не и на периферията. 
Евелина Славкова, социолог от " Тренд "

Нека хората да гласоподават, не сме отчели трагични резултати във връзка с пазаруването на гласове, добави Славкова.

Според Георги Лозанов към този момент стартира същинската политическа предизборна борба. 
Залогът е по какъв начин ще се ръководи България и по какъв начин ще живеем на следващия ден. Ако беше да се борят против корупцията, тази битка щеше да стартира от дълго време. Тече друга борба - основно за преодоляване на вътрешното министерство. Десните влизат във властта за пети път и за пети път я губят. Градската десница, която имаше привилегията да реализират демократичните промени, е управлявала към 6 година
Доц. Георги Лозанов

По мнението му " би трябвало да разберем въобще какво желаят да вършат политиците, в България дясното е това, което желае да прекъсне статуквото и което продължава да е обвързвано с Москва ". 

Доц. Лозанов счита, че " третата мощ е президентът, защото той приказва като политически водач ". 

Целия диалог във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР