Това, което наблюдаваме, се очакваше. Хусите преминаха една червена линия.

...
Това, което наблюдаваме, се очакваше. Хусите преминаха една червена линия.
Коментари Харесай

Проф. Чуков за атаката срещу хусите: Ситуацията е доста тревожна

" Това, което следим, се очакваше. Хусите минаха една алена линия ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Владимир Чуков във връзка масираните удари на Съединени американски щати и Англия по цели на хусите в Йемен. Той дефинира обстановката като тревожна. Проф. Чуков цитира данни, съгласно които откогато хусите са почнали офанзивите си в региона на Червено море, приходите на Суецкия канал са спаднали с 40%.

„ Това е нещо невиждано до този миг, тъй че след гласуването на резолюцията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, трябваше да се чака нещо сходно. Според проф. Чуков посланието е доста ясно освен към хусите, само че и към Иран.

Това доста ясно го обявиха и Съединените щати, че за обстановката в региона се държат виновни както локалните йеменски бунтовници, те не са държавното управление на Йемен, има си законно йеменско държавно управление, до момента в който те направиха прелом и превзеха огромна част от територията на Йемен – към 40%, главно по крайбрежието ”, съобщи Чуков.

Според него интернационалната общественост е трябвало да реагира против дейностите на хусите още през 2015 година, когато е почнал техният протест. Проф. Чуков съобщи, че през миналата офанзива на Съединени американски щати и Англия са ударени 12 прецизно подбрани цели – военноморски и военновъздушни бази.

Проф. Чуков предизвести, че има заплаха хусите да минират региона на Червено море. „ Това крайбрежие, което се управлява от бунтовниците, е доста по-трудно налично за корабите на интернационалната коалиция ”, съобщи Чуков.

Той чака разширение на интернационалната интервенция в региона на Червено море, Арабско море и Персийския залив.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР