Това, което наблюдаваме при нашите политици е, че не са

...
Това, което наблюдаваме при нашите политици е, че не са
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Борисов е бащата на групичката четвъртокласници и им дава парите за кифли

Това, което следим при нашите политици е, че не са се създали, а са се разприказвали. Когато някой стартира да си къса ризата, че изпращаме оръжия за Украйна, най-вероятно е приключил в Съветския съюз.

Това съобщи пред Българска национална телевизия социологът Кънчо Стойчев.

Той бе безапелационен - " съдружно съглашение няма да има ". Ситуацията, съгласно него била - групичка четвъртокласници седят на пейките и се вършат на " велики ", само че в последна сметка отиват при бащите си и желаят пари за кифлички. В случая " бащата " е Борисов, отбелязва социологът.

Стойчев разясни, че Борисов сега печели време, а " колата на положителния политик би трябвало да има и задна скорост ".

" Правителството е изцяло обичайно държавно управление, ние нямаме кадрови проблем. Проблемът на България не е това държавно управление, а " сглобката ". Това държавно управление би трябвало да бъде подкрепяно от едно несъществуващо болшинство в Народното събрание и от там идва цялата драма. Докога Борисов ще поддържа това държавно управление и докога то ще съществува? Отговорът е - до момента в който му е преференциално ", разяснява Стойчев.

" Борисов и ГЕРБ са обект на възходящо предпочитание ", означи на собствен ред политическият антрополог Харалан Александров.

" Госпожа Нинова се държи като прелъстена и изоставена. И си проличава, че има доста пристрастеност към Борисов ", добави той.

Според Стойчев " шумно ще бъде на идните локални избори ": " Ако погледнем всичките общини, най-вероятно ГЕРБ с лекост ще успее да удържи тези локални позиции. Няма обаче да е толкоз лесна конкуренцията в огромните градове. Това, което движи Европа и света сега, не са нашите локални избори, а войната. Войната е съдбоносна и тя е определящият фактор - какво ще се случи и в България. Неминуемо Русия ще загуби, е едното изказване. Другото е - неизбежно НАТО ще завоюва. Нито едното, нито другото. В момента се води игра на безсилие. И може би няма да сгрешим, само че до края на годината ще се тръгне по пътя на намиране на решение. И това ще смени цялата гравитация на политическото държание, в това число и у нас ".

Харалан Александров добави, разяснявайки новия кабинет, че в него " има доста качествени хора ", само че има голям проблем с доверието към него. " Има доста аргументи това да е по този начин.

На въпрос " какъв път има да извърви кандидат-кметът на Политическа партия - Демократична България и " Спаси София " Васил Терзиев ", Кънчо Стойчев съобщи: " Стартът на господина в тази конкуренция ненапълно се оказва провокация. Да забележим по какъв начин ще реагира противоположната страна. ГЕРБ няма да се съобщи и явно борбата за София ще се отрази и на " сглобката ". Виждаме по какъв начин нервно реагира Борисов в първата вечер на представянето му ".

" Казусът за София е доста забавен. Проблемът не е толкоз в тежкото потекло на този човек. Тежкото комунистическо потекло ще го задължи да направи нов честен образ. Градската десница, която твърди, че е универсалният притежател на положителното и злото, внезапно се оказа в много неуместна обстановка в тази проблематична история. Това е антична драма - да носиш греховете на бащите си ", сподели пък Харалан Александров.

В умозаключение Кънчо Стойчев означи, че главният проблем на градската десница е, че се " спука моралният им балон ": " Прекалено дълго той се надува. И ще забележим, че зад умните и красивите са глупавите и грозните ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР