Това, което наблюдаваме е, че сигналите срещу нарушенията на изборините

...
Това, което наблюдаваме е, че сигналите срещу нарушенията на изборините
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Сигналите за купен вот са по-малко, отколкото на предишните избори

Това, което следим е, че сигналите против нарушаванията на изборините права на жителите са по-малко от тези на предходните избори. Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев по време на брифинг в Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Реагираме на всеки сигнал. В никакъв случай не вършим разграничаване от кого и против кого е подаден сигналът. Проверяваме ги еднообразно интензивно, еднообразно деликатно. Там където има данни, се пристъпва към съответните акции, към задържане, към формиране на досъдебни производства и по този начин ще е досега, в който завърши изборния ден, до момента в който приключат нашите интервенции, в това число и по линия на специфичните разследващи средства, в това число и по линия на оперативната ни работа ", увери министърът на вътрешните работи. 

Демерджиев уточни, че явно доверието в Министерство на вътрешните работи пораства. 

" С известна изненада открих, че завчера постъпи сигнал от ГЕРБ за пазаруване на гласове от страна на Движение за права и свободи. Не чакахме сходна реакция. Естествено ревизираме и този сигнал. На някои места се вършат внушенията, че с дейностите си Министерство на вътрешните работи визира демокрацията. Нищо сходно! Още с встъпването си в служба разгласих, че главен приоритет в работа на Министерство на вътрешните работи ще е спазването на правда. Работим в полза на демокрацията и на българските жители ", съобщи Демерджиев. 

От думите му стана ясно, че едни и същи хора се занимават и с закононарушения против изборните права на жителите и с закононарушенията по трафик на мигранти, както и с закононарушенията, свързани с наркоразпространението и с контрабандата.

" Обхващайки тези престъпни групи и среди задоволително рано, започвайки оперативна работа с тях, имам вяра, че успяхме да обезпечим една доста занижена интензивност от тяхна страна във връзка с включването им в порочните практики и действия, свързани с идните избори на 2 октомври ", безапелационен бе Демерджиев.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР