Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни

...
Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Налице е следизборна психотерапия в ГЕРБ

Това, което следя през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия. Ясно е, че за загубата на някои основни градове за ГЕРБ е мъчителна и сега тече развой на осъзнаване на резултатите и опит да се отиде на идващ стадий - бюджет, конституционни промени. ГЕРБ ще влезе в работен режим, от който всички имаме потребност. Това съобщи министър председателят Николай Денков, представен от БНР.

Припомняме, че в последните дни Бойко Борисов насочат остри рецензии към сътрудниците си в ръководството на страната, като и през вчерашния ден на Националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново прозвучаха нападки - на тематика корупция и за Бюджет 2024.

Денков чака същият вид театрална сценка за Бюджет 2024 като в предходните години. Той е сигурен, че депутатите ще одобряват добър бюджет за идната година. Една от незнайните е дали финансирането по ПВУ ще се случи в края на 2023 година или при започване на 2024 година, уточни министър председателят. Няма никаква заплаха бюджетът да излезе отвън границите на 3-те % недостиг, а оттова нататък доходи и разноски би трябвало да се разискват експертно. Приказките на едро да няма недостиг не оказват помощ изключително, тъй като е в цялостно несъгласие с настояванията " дайте да дадем на кметовете ", сподели Денков.

Той е виждал по какъв начин протичат разискванията на бюджета - сблъскват се ползи, само че най-после резултатът е добър.

Денков акцентира, че бюджетът за финансови разноски е с 50% по-голям от настоящия. Твърденията, че няма средства за общините са погрешни, разяснява министър председателят. Няма да вършим чешмички, няма да вършим игрища там, където няма тим, заяде се леко Денков с партията на Бойко Борисов. Резултатът от постната пица в бюджета по време на ръководството на ГЕРБ е този, че България е на опашката на Европейски Съюз във връзка с минимална заплата и ниски приходи, съобщи министър-председателят./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР