Това, което наблюдавахме през последната седмица с ваксинациите, беше чист

...
Това, което наблюдавахме през последната седмица с ваксинациите, беше чист
Коментари Харесай

Адвокат: Това, което наблюдавахме с ваксинациите последната седмица, е чист популизъм

„ Това, което наблюдавахме през последната седмица с имунизациите, беше чист популизъм. Отново най-рисковите групи се оказаха неимунизирани, популацията се оказа недобре осведомено, няма избор на ваксини. Категорично мога да кажа, че правата на жителите не бяха обезпечени. “ Това сподели по Нова телевизия адвокатът по здравно право Мария Петрова.

Според нея даже да е имало механизми да се подсигуряват постоянни доставки на ваксини, към този момент е окончателно късно за реакция.

Тя е на мнение, че е по-добре имунизациите да бъдат поставяни от персоналните лекари. Наредбата, която урежда имунопрофилактиката, споделя, че това деяние се подхваща единствено върху здрави хора, откакто е изработен цялостен медицински обзор.

„ Това, което следих, беше, че е основана бърза организация и се чака на опашка 6-7 минути. За това време няма по какъв начин да се направи обзор, не познаваме здравната история на даден човек. По-резонно беше персоналните лекари да правят имунизацията. Това са хора, които най-добре си познават пациентите и знаят хроничните им болести ”, счита юристът.

Според Петрова болничен след имунизация може да се изисква единствено при проявени странични реакции, по тази причина е належащо пациентът да се свърже с персоналния си доктор, който би трябвало да реши дали е нужно да се издава подобен документ.

Адвокатът сподели още, че работодателят няма право да задължава чиновниците си да се имунизират, само че на процедура това се случва.

Ваксинационните паспорти биха лимитирали гражданските ни права, счита Петрова:

„ Първо, тъй като страната не е осигурила ваксини за всички. Второ – нямаме право на избор на ваксина, и трето, какво вършим с хората, които по медицински аргументи не могат да се имунизират ”, разяснява Мария Петрова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР