Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи

...
Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи
Коментари Харесай

Експерт: Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи от Русия и пак да го вкара в Европа

Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи от Русия и отново да го вкара в Европа, разяснява енергийният специалист Красимир Манов. 

Няма да ни е студено. Европейски Съюз е всесилен. Въпросът с нефта е решен, въпросът с въглищата е решен. Има проблеми с природния газ, само че и той ще е решен ", разяснява той пред Нова нюз.

" Ще е мъчно да се желаят нови количества газ от Азербайджан, тъй като Азербайджан създават към 31 милиарда, а продават 34. Това, което на Азербайджан не му стига, може да го купи от Русия и отново да го вкара в Европа. ", добави Манов.

На въпрос дали сме енергийно самостоятелни от Русия, в случай че газът, който идва в България " по друга линия " отново е съветски, той отговори с формулировка: " Енергийна самостоятелност значи цялостна либерализация на пазара и диверсификация. Това значи да имаш избор от няколко контрагенти да можеш да го получиш. Тогава цените падат надолу ”.

По думите на специалиста и сега има хора и компании, които могат да вкарат газ от Турция на половин цена спрямо тази на Гапром. " Защо не се прави? Разковничето се споделя Александър Николов. Министърът на енергетиката е значимият човек, който дефинира каква е политиката ", уточни Манов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР