Това, което моят екип гради 7 години, Руди Гела за

...
Това, което моят екип гради 7 години, Руди Гела за
Коментари Харесай

Красен Кралев: Срещу българския спорт беше извършен погром

" Това, което моят екип гради 7 години, Руди Гела за 7 месеца го срина. Този човек изнудва Кирил Петков, записал го е в жилището му ". Това съобщи някогашният състезателен министър Красен Кралев в изявление за " Дарик радио " - Варна.

- Как върви акцията, ние сме към този момент към края? Как ще я оцените? Минали сте към този момент през много акции, по какъв начин се разграничава тази?

Виждате, че нашата акция се води пред очите на хората, ние сме измежду тях, срещаме се. Нашият водач обикаля цялата страна, няма град, който да не е посетил, залите са претъпкани, няма места за всички искащи да се срещнат с нас. Направихме много сериозна обиколка, несъмнено, това е един доста дълъг 2-годишен развой, доста непосилен, трагичен развой за България. Кампанията не е серпантина, тя е двугодишна и ще продължи. Тя е въведението и първата фаза от акцията за локалните избори.

Ние обаче сме безапелационни, че би трябвало да има работещо държавно управление, с цел да може да стабилизира страната, с цел да може да се оправи с разрухата и с този стопански удар, който държавното управление на " смяната " нанесе върху българската стопанска система. Галопиращата инфлация, високите цени, спекулата - това е най-големият камшик сега и това е тематиката, която вълнува българските жители. Ние сме със самочувствието, че държавно управление, излъчено от ГЕРБ/СДС, ще овладее в къси периоди тази икономическа рецесия, тъй като в случай че не се оправим с тази задача, всички сфери от нашия живот ще закъсат. Няма да има средства нито за спорт, нито за просвета, нито за обществени действия. Големи неточности направиха.

- Кои са най-големите?

Безразборните разходи. Не желая да влизам в тяхната изразителност и да приказвам за кражбите, които се направиха, само че знаете какво се случи с цената на газа - има отчети, подозрения за отклонени големи средства, за далавера. За левчето в цената на горивата - занапред би трябвало да се изследва къде са отишли тези пари и кой се е облагодетелствал. Не съумяха да овладеят инфлацията. Излишно е да разясняваме, че главната причина за това да не влезем в еврозоната е огромната инфлация, която не е привнесена, тъй като средноевропейската е много по-ниска от това, което има сега в България.

- В цяла Европа има инфлация, само че България, Унгария и Естония сме първенци. А формалните данни за България са към 15%. Реални ли са те, съгласно вас?

Мисля, че са по-големи и това число е занижено. Това беше крайноляво държавно управление. Това е главното ни и фундаментално разграничение с тези хора. Ние постоянно сме били извънредно дисциплинирани финансово. Много съществени бяха рестрикциите. И на мен ми се е желало да има 300 млн. лева за спорт, само че не е било допустимо, по тази причина съм се оправял със 70-90 млн. лева Не можеш да харчиш повече, в сравнение с печелиш и всичко е функционалност от Брутният вътрешен продукт. Няма по какъв начин да вдигнеш пенсиите, колкото и да искаш, и след това да служебният кабинет да споделя - няма пари, би трябвало да вдигнем налозите. Така противопоставяш пенсионерите против техните деца. Парите могат да дойдат единствено като натовариш с някакъв свръхданък работещите, междинния и дребния бизнес. Вижте, огромните бизнеси ще намерят метод да не платят цялостния размер на налозите, ще си записват офшорки и отново ще го избегнат. Ударът ще е за дребния и междинния бизнес, който не може да си разреши да го направи.

Това е и разликата в акциите ни - ние сме измежду хората. Вчера бях в Добрич, театърът беше претъпкан. Имаше хора извън, за които нямаше място да влязат и да се срещнат с нас. Аз не виждам това да се случва с сътрудниците от ПП/ДБ. Виждаме фотоси от празни зали, липса на интерес... Но какво е забавното? Те нямат и потребност от акция. Тук към този момент става дума за независимост на словото. Никой не приказва за държанието на публицистите в националните малките екрани, които брутално застават на страната на Политическа партия и Демократична България. Това е от години наред.
 Красен Кралев: Моя персонална идея е да има 300 милиона лв. за спорт на година
Красен Кралев: Моя персонална идея е да има 300 милиона лв. за спорт на година

По думите му, декларираните цели в бранша от " Промяната " ще бъдат съдбовни за българския спорт

- Защо е по този начин, съгласно вас?

Това е въпрос за тях, те би трябвало да дават отговор, не съм аз индивидът. Но сами виждате натиска против нашите участници в предаванията, субективното водене. Ще призная нещо, което не съм споделял обществено. При една от покупко-продажбите, когато се прехвърляше една от националните малките екрани, съзнателно няма да споделям коя, представител на новия притежател организира срещи с програмния шеф и шефа на новинарския екип. Как протичат? При първата среща отива шефът, показва се нашето момче и споделя - " Нашата задача е да свалим държавното управление на ГЕРБ и на Бойко Борисов ". Каква задача имаш ти? Ти си национална медия. Това ли е свободата на словото? Хайде да приказваме за корупция. Дайте да приказваме за корупцията при публицистите. Да забележим какво ще се получи. " Промяната " нямат потребност от акция, тяхната акция се води от публицистите на националните малките екрани. Това всеки българин го вижда, всеки българин го знае, само че никой няма смелостта да го изрече.

Вие представяте ли си какво щеше да се случи, в случай че Вежди Рашидов беше дал 90 хиляди за травестит шоу? От държавния бюджет, от Фонд " Култура "? Щяхте да ни разкъсате, да ни линчувате обществено тук от заран до вечер. Представяте ли си какво щеше да е, в случай че аз бях дал 2 млн. от тотото за 5 плаката в метрото? Ами то цялото софийско метро можеш да го наемеш - коства 300 000 лева Защо не се проверява това? Руди Гела открадна парите на тотото и ги раздели с една организация, с която усвоиха 2 млн. Това е истината. Нито една телевизия не сподели дума по тематиката. По наше време 2 млн. лева беше бюджетът за реклама на тотото в Нова ТВ. 4 млн. беше в БТВ. Представете си съпоставено до какъв брой души стигаш още веднъж за 2 млн. с 5 плаката в метрото годишно. Е това какво е, в случай че не е корупция?

- Интересни неща разказвате...

Ето по тази причина споделям - най-интересното в тази акция е, че маските паднаха и всичко лъсна. ГЕРБ е партията на народа, без която държавно управление не може да бъде направено. Съюз на демократичните сили са нашият натурален съдружен сътрудник. Те са първата демократична партия и стожер на демокрацията. Ние в екип можем да изведем България от рецесията. Ние сме обединението, която народът припознава, а тези са обединението на задкулисието и корумпираната публицистика, на олигарсите на политическите планове. Това лъсна в тази акция.

- Били сте в изпълнителната власт, вие персонално определяте като свои цели туризъм и спорт. Какво би трябвало да се случи в България, с цел да се подобрят нещата в тези две сфери?

Имам взор върху двата бранша в елементи. С туризма имаме голям проблем. Навремето направихме Министерство на туризма, тъй като е един от най-важните браншове в българската стопанска система. Най-голямата задача на страната е да обезпечи бюджет за реклама. С тези мизерни 20 млн. лева, планувани сега, нищо не може да бъде свършено. Конкурентите ни на пазар, който е доста тежък, доста конкурентен - това са Турция, Гърция, Хърватия, отделят големи средства, по 200-300 млн. евро.

- Но като че ли вършат и качествена и стойностна реклама...

С 20 млн. лева къде ще рекламираш? Това е бюджетът на цялото Министерство на туризма. За интернационална реклама отделят не повече от 6-7 млн. Кой пазар с облъчиш с 6 млн.? Германия? Англия? Румъния? Кой?

- Колко би трябвало да е?

За да не приказвам празни приказки, всичко е функционалност от Брутният вътрешен продукт, моята идея е да стане 0,1% от Брутният вътрешен продукт. Това ще рече към 160 млн. лева бюджет на МТ. Така могат за реклама умерено да бъдат заделени 100 млн. лева и да бъде направена съответна акция. Водили сме доста диалози с сектора и знаете, че половината стопанска система на Варна е обвързвана с туризма. Проблемът е, че на огромното харчене, което беше в последния кабинет, имаше двойно повдигане на бюджети на министерства. На туризма го подвигнаха с 10. Трябва да има логичност - някакъв логаритъм в определянето на бюджетите на министерствата. А не кой министър е приветлив на министъра на финансите или кой бранш се харесва на съответна партия. Трябва да има правилник - 0,1% за туризъм - толкоз. Пак ще бъдат по-малко от това, което Гърция, Турция и Хърватия харчат, само че ще са задоволително, с цел да се свърши работа. Ние имаме инфраструктура, която да удовлетвори претенциите на по-заможни туристи, само че в България идват хора, привлечени от евтиния ол инклузив, безплатния алкохол и не си оставят парите в локалната стопанска система. Трябва да сменим качеството на туристите.

- Няма неприятно да има и подобен сегмент.

Няма, само че когато топ посланието е, че си евтина дестинация, тук идват небогати хора, които не харчат пари. А инфраструктурата е добра, имаме добра хотелска база и положителни условия. Да не приказваме за зимните курорти - " зелените " стопират развиването на зимния туризъм от 15 години! " Зелените " получават пари! Те са част от същия екип на " смяната ".

- Откъде ги получават?

От фондации от Австрия и Швейцария, с цел да стопират развиването на зимния туризъм. В цяла България има 200 км. писти. Във всяко курортно село в Австрия и Швейцария имат по 500 км. Дори и по този начин Банско е в топ 10 на ски курортите в света. Ако се създадат съответно количество писти, ще е в топ 3. Тези хора получават пари, с цел да стопират развиването в България. Ние нямаме волята да се преборим с съперниците.

Но не е единствено бюджетът проблем, би трябвало да се направи одит на дестинацията от непознати компании и разбор по какъв начин да се развива името на България като марка, с цел да притеглим високия сегмент туристи. Международни специалисти, които да ни кажат по какъв начин изглеждаме в очите на хората, тъй като ние можем да мислим, че сме доста забавни с розово масло и златни пясъци, само че да не е по този начин... Образът ни в чужбина е едно, а това, което ние мислим за себе си, е друго. Много сме надалеч от това мислене сега, само че аз като експерт по маркетинг от 30 години считам, че знам какво би трябвало да се случи, с цел да имаме сполучлив артикул.

- Кажете за спорта.

Проблемът с бюджета за спорт е подобен. Имахме бюджет 70-90 млн. лева, само че направихме над 100 реконструирани и издигнати обекта с тези пари. Вдигнахме двойно парите на клубовете - никой не го беше правил. Организираха се международни и европейски шампионати всяка година, Томас Бах, президентът на МОК, пристигна през 2018, с цел да ни похвали по какъв начин една толкоз дребна страна се оправя да провежда 3 международни шампионати в границите на една седмица. България заемаше значимо място в международната политика във връзка с спорта. Съвсем самичък си завоювах поста в Световната антидопингова организация. В Европейски Съюз не се случваше нищо без да се чуе името на България. В момента всичко това е разрушено - имат 130 млн. бюджет, само че нищо не направиха. Не подвигнаха с нито лев парите за клубовете, нито лев повече за федерациите, нито един издигнат инфраструктурен обект. Никакви триумфи при печеленето на семейства, в интернационален проект загубихме всичко, което моят екип направи за 7 години. Нас ни няма на политическата карта. Иначе нашите спортисти вършат всичко допустимо макар този разгром, който беше осъществен против тях от държавните управления на " смяната ".

Бюджетът за спорт би трябвало да бъде 0,2% от Брутният вътрешен продукт - към 300 млн. лева - половината за инфраструктура, а другите за развиване на спортистите и клубове. Клубовете са най-недофинансираната част. Нашата цел ще бъде при съставяне на кабинет да вдигнем парите на клубовете с 200%, тъй като клуб с 10 000 лева бюджет не може да си разреши даже да заплаща почтена заплата на треньора. Нашите треньори работят на 2-3 места, с цел да си устоят фамилиите. Отделно се заплаща наем на зали и уреди, пращат децата на надпревари. Не може, а доста клубове и толкоз нямат като бюджет. Един клуб, който в действителност работи, би трябвало да има най-малко 60-70 млн. бюджет от страната. И общините като оказват помощ малко и нещата ще се случат.

Но първото е да се възвърне разговора, разберете, че против българския спорт беше осъществен разгром. Този неплатежоспособен човек Руди Гела - апаш, измамник, манипулатор, воюваше с всички клубове, разгласи война на федерациите, на най-именитите ни спортисти. По негово време не се говореше за триумфите на българския спорт, за децата. Говореше се единствено за някаква мислена мафия, мислени злоупотреби. Две години ровиха по кашоните като кокошки и какво откриха? Нищо, клюки, неистини, единствено " мафия " дрънка в главата му и приказва нелепости. А този човек нанесе толкоз стопански вреди на българския спорт. Счетоводен програмен продукт за 2 млн. лева? Национална спортна база да не е " Била " или " Лидл "? Пари за адвокатски адвокатски фирми?

- Да се върнем към изборите, знам че за спорт можете да говорите доста.

Целият ми живот е минал в спорта. Разберете, това, което правихме 7 години, този човек за 7 месеца го срина. Този човек изнудва Кирил Петков, записал го е в жилището му, рекетира... И отново ще го оферират за министър. Това ли е смяната, такава " смяна " ли желаеме? С травестити и с Руди Гела?

- Интересно резюме. След няколко дни са изборите и след това ще чакаме постоянно държавно управление. Вашите съперници ще чакат поддръжка от вас без ваше присъединяване, допустимо ли е да стане?

Първо - аз нямам доверие, че ще завоюват. Има една уйдурма със социологическите организации. 30 дни преди изборите " Екзакта " мери, че ГЕРБ/СДС води с 5%, след това останалите са се разбрали да дават еднакъв резултат. Аз нямам доверие, че резултатът е еднакъв. Ще забележим в този момент в неделя. Второ - те лъжат, че ще подкрепим техен кабинет, в който не участваме. И Борисов съобщи неведнъж, че празен чек няма да подпишем. Няма по какъв начин да подкрепим хора като Рашков, който върна страната в най-мрачния комунистически интервал, прави противозаконни арести, следи, подслушва без съображение. Той е сатрап, няма по какъв начин да е част от държавно управление, което ГЕРБ поддържа. Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление с Руди Гела. Няма по какъв начин държавно управление с Кирил Петков и Асен Василев, които сринаха стопанската система на страната. Трябва да се отнасяме умерено към техните фантазии, всеки има право да си приказва в предизборната акция.

- А в случай че ГЕРБ е първа мощ и би трябвало да сформира държавно управление, бихте ли приели тяхното присъединяване.

Те са в изолираност. Никой не желае да работи с тях. В предходния парламент не ни стигнаха 5 депутата, с цел да изберем експертен кабинет. Аз се надявам, че този път ще имаме тези 5 депутати. Аз в никакъв случай не съм крил благосклонностите си към " Демократична България " - те са близо до нас, дясна групировка с дясно мислене.

- Те обаче нямат благосклонности към вас...

Голямата неточност, която те направиха е да се пакетират с шарлатаните от " смяната ". Аз имам другари измежду тях и доста сме си говорили по какъв начин ще бъде невероятно да се направи държавно управление в този тип. Аз персонално нямам проблем да работя с хора от Демократична България, нямаме разлики по икономическите тематики и по огромните политики. Обаче с тези хора, които пристигнаха тук и като скакалци опоскаха страната, няма по какъв начин да стане.

Какви са целите ви за Варна?

Тези шарлатани стопираха инфраструктурните планове, стопираха строителството на Автомагистрала " Хемус ", ние бяхме подготвени да я приключим до 2 години. Трябваше да стартира Автомагистрала " Черно море ", която е значима за туризма и за района. Това изобщо не се приказва. Трябваше да създадем съвременна индустриална зона, като в Пловдив, където да се основат работни места и да дойдат вложители. Тези хора стопираха тези планове, които щяха да трансформират икономическия образ на Варна. Отделно са плановете за нова инфекциозна болница, нова постройка на математическата гимназия, нови детски ясли и градини. Но община Варна е с блокиран бюджет. Кой го блокира бюджета бе хора? Задавайте им въпроси кой го блокира. Те могат да приказват каквото си желаят, само че по дейностите ще ги познаете, а не по приказките. Не слушайте кой какво приказва, а гледайте кой по какъв начин работи и какво прави. Мислете с главите си, с цел да може България да излезе от тази рецесия, в която я запратиха тези хора.
 Красен Кралев: Само ГЕРБ/СДС има визия за спорта
Красен Кралев: Само ГЕРБ/СДС има визия за спорта

Необходимо е внезапно нарастване на парите за спортните клубове до 200 %, споделя някогашният министър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР