Това, което можем направим е ясно да посочим, че България

...
Това, което можем направим е ясно да посочим, че България
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Трябва ясно да посочим на РСМ, че ветото ще бъде използвано, ако те нарушават споразуменията

Това, което можем създадем е ясно да посочим, че България е единна страна.

Както и че механизмът за несъгласие ще бъде употребен изрично по всеки един мотив, в който Скопие си разреши да наруши споразуменията ни “.
Това съобщи пред Българска национална телевизия интернационалният секретар на „ Има Такъв Народ “ – дипломатът Димитър Гърдев.

Той разясни, че като че ли македонците към момента не схващат, че са сложени в условия в „ политикъл бенч марк “, т.е. те имат политичеки авансово изискване – да одобряват българите в конституцията си.
„ Не би трябвало България да има сходно разминаване в политиката си по отношение на РСМ, както при кабинета Петков. Не би трябвало да има никакви секрети срещи и неща, тъй като насреща стоят и дебнат за тъкмо подобен разнобой във вътрешната ни политика. И по този начин те си мислят, че има с кого да се договорят зад тила на държавното управление. Не би трябвало да има загадка дипломация “.

Дипломатът бе безапелационен, че на тези двойни позиции се дължи бруталната антибългарска експанзия, както и последните събития с нападнатия секретар на клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид.
„ Трябва да слагаме въпроса и проблемите ни на всевъзможни равнища, в това число и на срещите в НАТО, тъй като и РСМ е част от НАТО “.

Той акцентира, че би трябвало българският гласоподавател да знае доста ясно какви партии и хора ще вкара в Народното събрание, тъй като това нещо директно ни касае. „ „ ИТН “ бе твърдо срещу метода на секрети дейности, който вършеше държавното управление на Петков “.

Относно войната в Украйна, интернационалният специалист съобщи, че
и двете страни ще търсят победа на бойното поле през тази година. „ Изборите за президент в Русия са следващата година. Загуба или победа на полето на войната, даже местна, може да повлияе мощно на избора на президент “.

Той разясни, че газовите складове са били запълнени през миналата година, и по тази причина тази зима сме били обезпечени, даже и с съветски газ.
„ Но тази година ще е като маркер и лакмус, тъй като ще забележим цялостното изключване на съветските газови артикули от Европа, поради двустранните наказания “.

Относно военната помощ за Украйна, Гърдев съобщи, че позицията на Има Такъв Народ и водачът Слави Трифонов е била ясна. „ Помощ трябваше да се даде. Друг е въпросът, че трябваше да се случи намерено, а не зад тила на жителите “.

Относно опасенията дали не ставаме страна намесена в спора, Гърдев разясни, че юридически България не губи статут на неутрална страна, тъй като чисто официално Украйна и Русия не са в статут на война. „ Затова хората би трябвало да са спокойни, че не сме въвлечени във войната. Друг е въпросът, че не би трябвало да се водят такива дейности, като изпращането на оръжия, зад тила на обществото “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР