Това, което можем да направим в настоящата ситуация, е да

...
Това, което можем да направим в настоящата ситуация, е да
Коментари Харесай

Вълчев: Опасността не е отминала, призоваваме родителите да задържат децата си вкъщи

 " Това, което можем да създадем в актуалната обстановка, е да използван оптимален комплекс от ограничения ", сподели в студиото на " Панорама " министър Красимир Вълчев. В детските градини децата са в непрекъснато взаимоотношение, те не могат да съблюдават отдалеченост. Направени са опити най-малко да се обезпечи отдалеченост сред родители и учители, сподели министърът.

" Трудна е обстановката. Опасността не е отминала. За това призовахме родителите, които имат опция, да задържат децата си у дома. Все още най-сигурната среда е у дома.

В момента сме във етапа на прекосяване от последна изолираност към стадия да свикнем да живеем с вируса, изясни министърът. Той е на мнение, че не може да се лимитират всички публични сфери и интензивности. Все отново още веднъж акцентира, че в случай че родителите имат опция, е добре да не пускат децата си на детска градина.

При учебни заведения и висши учебни заведения студенти и възпитаници ще се връщат за най-важните действия.Матурите имат три функционалности. Първата, тази отнасяща се за диагностиката, може да бъде подценена, счита министърът. Втората е препоръка за просветителна зрялост, а третата е вход към системата за висше обучение за близо 70-80% от завършващите гимназисти ".

" По-добре да организираме матурите, в сравнение с 40 и няколко висши учебни заведения да организират сред 200 и 300 изпита. Ние сме организационно и механически готови за тях. Матурата не е елементарен изпит, мъчно се изкарва висока оценка ".

Според просветителния министър нарастването на специалностите с банкет с матура тази година се дължи на две аргументи. Едната е епидемиологичната обстановка, другата - матурите са се утвърдили като благонадежден изпит.

" Най-важното при учениците е да се предизвика ползата за учене ", счита Вълчев.

" Образователните системи се пренастройват към по-иновативни способи на преподаване, при които ученикът е по-активен, към по-голямо свързване на познания и умения. Ситуацията е била неповторима опция. Системата е направила няколко огромни крачки. Едната е точно към новаторските способи на преподаване ".

" Взаимодействието родители-учители е може би най-уникалното в обстановката.

Сега те са станали сътрудници. Почувствана е взаимност. "

" Голямата задача е да се откри най-хубавата рецепта.

Бъдещето е използването на електронни устройства. Най-важното е да ги научим да бъдат освен ползватели, само че и цифрови основатели ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР