Това, което можем да направим е да отстояваме принципите си

...
Това, което можем да направим е да отстояваме принципите си
Коментари Харесай

Андрей Гюров за хартиените бюлетини: Не е проблемът как се гласува, а как ще се отчитат гласовете


Това, което можем да създадем е да отстояваме правилата си и пазиме ползите на гласоподавателите си. Ние желаеме българските жители да могат да изразят своя избор свободно, не да не да бъдат разкарвани. Това съобщи депутатът от „ “ Андрей Гюров в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. 

Гюров уточни, че Мустафа Карадайъ е звънял на парламентарните групи  относно измененията в Изборния кодекс.

Това, което пазиме като парламентарна група е да бъде изтеглен Изборният кодекс в настоящия му вид. Това зависи от решение на Народното събрание, има опция да се вземе такова решение с болшинство. Ние приканване всички партии да поддържат това решение, Изборният кодекс е изопачен, сподели още ръководителят на парламентарната група на „ “. 

За нас е извънредно значимо всеки жител да изрази своя избор и той да бъде зачетен по верния метод. Така изменен Изборният кодекс не може да докара до нищо хубаво. Случиха се няколко огромни неща – превръщането на машините в принтери на бюлетини. Не е казусът по какъв начин гласуваме, а по какъв начин ще бъдат регистрирани тези гласове. В последните годни сме виждали за какви измами на вота, по какъв начин хората бяха държани като заложници в зала „ Армеец “, по какъв начин бяха комплицирани протоколи. Искаме България да гледа напред, а не обратно към тъмните години на прехода. Второ – за какво беше закрит Обществения съвет на ЦИК? Защото даде мнение,че смесеният избор би бил най-лошият вид. В секциите, в които има единствено хартиено гласоподаване има по-голям спад, и в сравнение с в секциите, където се гласоподава машинно. Има спад на изборната интензивност, само че не е поради машините, уточни Гюров. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР