Това, което можем да кажем към този момент, е, че

...
Това, което можем да кажем към този момент, е, че
Коментари Харесай

Пародия! Ценко Чоков Тръгна На Зъболекар, А Какво Се Случи Само И Къде Се Озова!

Това, което можем да кажем към този миг, е, че откакто извършихме инспекция, установихме, че Апелативният профилиран съд за вчерашния ден е дал позволение на Чоков да се отклони от мярката за неотклонение " домакински арест ", с цел да посети стоматолог. А сигурно заведението, в което е открито лицето, не е стоматологичен кабинет ", сподели още Арнаудова, представена от " Фокус ".

Тя изясни, че е налице несъблюдение на мярка за неотклонение, което е съображение за прокуратурата да изиска от съда смяна на мярката за неотклонение в по-тежка.

" Днес Апелативната профилирана прокуратура изиска от Апелативния профилиран углавен съд изменение на мярката за неотклонение на Чоков. На 10 май беше произнесена първата присъда против това лица, което получи 4 години и 6 месеца отнемане от независимост за общо три закононарушения - причиняване на междинна телесна щета, похищение и палежи. Първоначално съдът удостовери мярката за неотклонение " задържане под страна " и тя беше в действие до 26 септември ", напомни говорителката на Сотир Цацаров.

И посочи, че по-късно, поради влошено здравословно положение, Чоков е пуснат под домакински арест. Тогава той се появи в правосъдната зала в болнична носилка, а магистратите одобриха, че страда от диабет, диабетна полиневропатия, няколко язви, дискова болест и урологично заболяване. Като претекст беше бележит и обстоятелството, че неотдавна претърпял интервенция и му предстояли други.

На въпрос дали има смисъл от мярката за неотклонение " домакински арест ", Арнаудова отговори:

" Аз съм малко пристрастна в това отношение и считам, че тази мярка не реализира каквито и да е цели на ограниченията за неотклонение. Но по този начин или другояче съществува в Наказателния кодекс. Основно се употребява в случаите, в които лицата в действителност са със здравословни проблеми. Но изрично смятам, че тази мярка за неотклонение не реализира ограниченията за процесуална насила. И казусът с Цеко Чоков е доста мощно индикативен за това ".

Тя посочи, че е имало доста други такива образци, при които лицата са влизали в съда в инвалидна количка, с патерици или в болнична носилка, само че сега, в който бъдат освободени с по-лека мярка за неотклонение, всички заболявания изчезват.

" Но се надявам да се ускори този надзор, който е регламентиран в закона, тъй като лицата под домакински арест действително се възползват от опцията, която им дава законът - два дни домакински арест да се зачита за един ден отнемане от независимост. Тоест, в случай че прекомерно дълго време лицето е под домакински арест, действително то може да изтърпи наказването си, до момента в който е у дома. А дали си е у дома, към този момент е различен въпрос ", съобщи още Румяна Арнаудова.

Николай Добрев: Има ли потребност от различен сигнал за шефа на полицията?

" Вместо да е под домакински арест, Ценко Чоков си пие с приятели в някаква механа - има ли потребност от различен сигнал за работата на шефа на РПУ Бяла Слатина ", разяснява в това време зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на конференция в централата на партията, откакто през вчерашния ден оттова желаеха оставката му, тъй като по негово време били осъществени всички побои и палежи в общината.

" Вчера повдигнах въпроса за палежите в село Галиче. В Добрич предходната вечер горяха коли на очевидци по делото против някогашен народен представител от ГЕРБ, прочут като " Суджукгейт ". Иска ми се дружно да разтълкуваме посланията от всичко това, което се случва - по какъв начин ги одобряват елементарните хора. Всеки, който откри смелостта да каже истината против ръководещите, бива безусловно смачкван. Продължавам да имам вяра, че за сигурността на българските жители дава отговор Министерство на вътрешните работи. Особено за очевидци и хора с изразени политически позиции. Разбрах през вчерашния ден от министър Маринов, че за шефа на РПУ Бяла Слатина няма данни, че не си прави работата. По-скоро въпросът ми е има ли данни, че си прави работата. И господин Маринов като редови чиновник на Министерство на вътрешните работи преди време е оценен по аршин, който се назовава разкриваемост. Какъв е този аршин за шефа на районното ръководство? ", попита Добрев.

Още, откакто беше пуснат под домакински арест обаче, съдът посочи, че разрешението е Ценко Чоков не да се прибере в Галиче, а да живее на краткотраен адрес в София и да се лекува. Така за мярката му за неотклонение са отговаряли локалните чиновници на реда.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР