Това, което може да върне младите хора е подобряване на

...
Това, което може да върне младите хора е подобряване на
Коментари Харесай

Д-р Георги Димов: Българите в чужбина започнаха да забравят корените си

Това, което може да върне младежите е възстановяване на обществената и икономическата среда, съобщи Христо Проданов, който е лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР

Последните 10 година България изостана във всички сфери. Но един от главните проблеми, на който би трябвало да обърнем съществено внимание, е демографската злополука. България е обезличена, а тук-там изцяло заличена. Това съобщи доктор Георги Димов - представител на Групово дело " Народна мощ " в листата на " Българска социалистическа партия за България " за 23 МИР по време на полемика на тематика „ Българите в чужбина: нашите сънародници в Молдова и Украйна ". В полемиката взеха присъединяване Христо Проданов, който е лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР и Николай Маринов - претендент за депутат от 24 МИР.

„ Страна, която е оживяла по време на турското иго, която е запазила езика и е съхранила религията си, би трябвало да си сложи за цел да спре това порочно ръководство и да се сплоти към концепцията, че би трябвало да оцелеем като народ ", сподели още Димов.

По думите му през последните 10 година България не подхванала никакви ограничения, с цел да подкрепи тези хора да запазят българското им съзнание. „ Българите в чужбина започнаха да не помнят корените си - нямат и учебни заведения. През годините на преход не се направиха опити тези хора да бъдат върнати в страната ", съобщи той.

„ Патриотично придвижване „ Народна мощ " и Българска социалистическа партия се обединихме, с цел да променим този пагубен модел и да погледнем към българите в чужбина ", съобщи Димов.

„ Българска социалистическа партия доста ясно осъзнава, че оправянето с демографската рецесия, която е налегнала страната, е главен приоритет за идващото ръководство. Ако продължаваме по същия метод ще изчезнем като страна. През последните 30 година над 2 млн. млади българи избягаха от страната ", съобщи от своя страна Христо Проданов.

Според него това, което може да върне младежите е възстановяване на обществената и икономическата среда. „ За да се случи това, би трябвало да заложим на развиването на стопанската система, на високите технологии, на производството. Така, че България да стане един привлекателен център ", безапелационен е Проданов.

„ Проблемът е в ръководещите, които нямат съответни дейности по отношение на външната политика ", счита Николай Маринов.

По думите му ние сме длъжници освен на българските малцинства в чужбина, само че и на всички, които са отишли да търсят прехранване и по-добра среда на живот на открито. „ През последните българските дипломатически задачи се употребяват за назначение на избрани функционери на ръководещата коалиция. Българските консулства не извършват функционалностите си да подкрепят нашите сънародници при нужда ", сподели Николай Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР