Това, което може да се промени по отношение екипите на

...
Това, което може да се промени по отношение екипите на
Коментари Харесай

Финансови и административни санкции за Пирогов и още 2 болници


Това, което може да се промени по повод екипите на незабавна помощ, е да бъде напълнен съставът им. В момента няма искащи да работят при тези кошмарни условия и освен това възнаграждение, макар че от една-две години стартира поетапно повишение на възнагражденията, само че като място за работа, центровете за незабавна помощ не престават да бъдат непривлекателни , съобщи пред медии министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров по отношение на излезлите през вчерашния ден резултати от инспекцията на Медицински одит.

Министърът изясни, че по планове единствено за София са нужни 30 екипа, а в деня на случая дежурни са били 12 . Въпреки че сигналът е разпознат като „ код алено “ и по стандарта за незабавна помощ колата за спешна помощ би трябвало да дойде до 8 минути, тя е на адреса след час и двадесет минути. Затова на ЦСМП – София ще бъде наложена административна и финансова глоба.

Министърът уточни, че експертите от УМБАЛ „ Александровска “ са направили нужните медицински действия в цялостен размер и към болничното заведение не следва да има забележки. На УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са наложени административно-наказателни производства, както следва – на „ Св. Иван Рилски “ тъй като не е правилно отразено в документите преждевременното овакантяване на лечебното заведение от пациента – същият не е подписал осведомено единодушие, че желае да напусне по-рано лечебното заведение, а на „ Пирогов “ глобите са наложени поради отвод за обзор и банкет на пациента.
Относно положението на врачанската болница министър Петров уточни: Опасност за регионалната болница във Враца има, знаете че в такава обстановка е и ловешката болница - безусловно на ръба на оцеляването. Фактите са ясни, въпросът е какво можем да създадем оттук насетне. Отделно от това лечебното заведение има над 12 млн. главници, към това не са прикачени лихвите, по които са подписвани договорите, които са с по 11% наказателна рента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР