Това, което ми направи впечатление по морето и което е

...
Това, което ми направи впечатление по морето и което е
Коментари Харесай

Експерт за чести практики по морето: Това за мен е фрапантно

" Това, което ми направи усещане по морето и което е фрапантно, е това, че продължава разносната търговия по плажа – предлага се варена царевица, гевреци. На доста хора това им се коства безобидно, само че това не е по този начин. Представете си този артикул, който стои от самото начало на слънцето, какви метаморфози може да претърпи. “

Това разяснява в студиото на Euronews Габриела Руменова, която е създател на платформата " Ние, потребителите “.

" По заведенията за хранене прави усещане, че цените са доста по-високи. През тази година има изнесени щандове за бързооборотни артикули – скара, картофки, салати, най-различни гозби даже. За част от тях обаче няма дадени цени или са показани за 100 гр., вместо за 1 брой ".

" Ако информацията е със звездичка, някъде под линия или е с по-малки букви уточнението, че цената не е за типа на продукта, а за някакъв грамаж от него, тогава в действителност се основават предпоставки за комплициране. Съветът към консуматори е да четат по-внимателно и да считат “, сподели още Руменова.

" Винаги когато се усъмним, че ни се сервира по-малко количество от оповестеното, можем да желаяме то да бъде изтеглено пред нас ".

" Ако получим отвод или не успеем да се разберем с представител на комерсиалния обект, тогава можем да сигнализираме Държавната организация за метрологичен и механически контрол – те могат да извършат нужната инспекция и да приложат закона подобен, какъвто е “, добави специалистът.

Руменова акцентира, че продължава да се среща " тази много неприятна процедура да се отдават наложително в комплект чадърите и шезлонгите “, което поврежда икономическия интерес на потребителите.

По нейните думи това е нелоялна комерсиална процедура.

" Ако почиваме в чужбина през туроператор имаме една концепция по-голяма отбрана, тъй като можем да адресираме към него какъвто и проблем, който би могъл да възникне “, разяснява още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР