Това, което ме мотивира да се заема със случая, е,

...
Това, което ме мотивира да се заема със случая, е,
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип: Това минава границите на нормалното

Това, което ме стимулира да се заема със случая, е, че осъщественото действие минава границите на естественото и ненормалното. Цинизмът и обезчовечаването не може да не престават. Нашето общество към този момент е на границата на цялостния разпад. Това сподели Димитър Киров – юрист на фамилията на момчето, снимано в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Той съобщи, че е прелестно сюрпризиран от бързата реакция на прокуратурата по случая. 

Адвокат Киров уточни, че реакцията на обществото също е била доста мощна и клипът незабавно е последван от вълна от отвращение.

" Но въпреки това, съвсем нямаше изумен човек, че това нещо се е случило. Да, направено е, да, ужасяващо е, само че ние всички го чакахме, тъй като в последните десетилетия образците, моделите не са на индивида, който изобретява галактически кораби, не са на учителя, не са на земеделския собственик, а на мутрата, на някой малоумен човек, който се появява по интернет, или на корумпирания политик. Безнаказаността води до сходни дейности “, разяснява той. 

По думите му казусът с правораздаването в България е извънредно огромен и тежък и той се корени в  липсата на механизъм за надзор вътре в самата система.

" С моята фондация " Съратници “ изпратихме предложение до партиите и го входирахме в Народното събрание: когато при един и същи проблем един и същи правосъден състав или прокурор са се произнесли по два разнообразни метода или пък когато решението или съответният акт тотално опонират на закона, на наложителната процедура, най-малко да дадат пояснение за какво – в границите на гилдията, на Инспектората. Всички се направиха на разсеяни, тъй като всеки се надява да яхне правосъдната власт. Нека правосъдната власт да работи! “, прикани юрист Киров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР