Това, което каза Валери Симеонов – във всяко гето да

...
Това, което каза Валери Симеонов – във всяко гето да
Коментари Харесай

И. Йотова: Едва ли във всяко гето може да има полицейско управление

„ Това, което сподели Валери Симеонов – във всяко гето да има полицейско ръководство, е доста положително, само че надали може да стане ", това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия. По думите й експанзията не е единствено в гетата, а в цялото общество, откакто децата стартират да се пребиват още в 5 клас. " Това, което става в Асеновград, може да възпламени фитила в цялата страна ", разяснява още тя.

Вицепремиерът акцентира какъв брой е рисково да се оставят групи от хора изолирани от обществото и даде за образец гетата в Западна Европа, където се зараждат тревожни процеси. „ Случващото се в Асеновград би трябвало да бъде обсъждано като проблем за националната сигурност. Ако страната застане с цялата си мощност и вземе поредност от ограничения, тогава всеки жител ще почувства, че страната стои зад него и ще е спокоен “, сподели Йотова. И риторично попита къде са държавните ограничения против противозаконното строителство, къде е бързината на нашето правораздаване – за какво делото в Пазарджик се бави толкоз години, за какво има толкоз присъди на хора, които са от гетата. " Държавата не желае да влиза в тези места. В тези места се влиза най-много по време на изборите ", добави тя.

" Смятам, че все пак би трябвало да стартираме от образованието. Трябва да създадем наложително всяко дете да влезе в учебно заведение “, сподели Йотова, уточнявайки, че би трябвало специфична политика – освен в областта на образованието и обществена политика. Според нея няма съгласуваност в говоренето на ръководещите по казуса – един вицепремиер приказва за полицейско наличие, министър председателят приказва за ролята на образованието, а двете неща очевидно не са сложени в съгласуваност вътре във властта, счита вицепрезидентът.

" Народно събрание е в правото си да сътвори комисия, само че не трябва да се предпоставят нещата, както прави Цветанов ", твърди Йотова във връзка краткотрайната комисия за закупуване на изтребители „ Грипен “. " Единственото, което е направил служебният кабинет е да извърши решението на предходното държавно управление на Бойко Борисов и решение на предходното Народно събрание за изтребителите ", съобщи Йотова. По думите й някои политици би трябвало да се разделят с мисленето от предишното – че страната това съм аз. " Не, господин Цветанов не е страната ", сподели тя и посочи, че концепцията за краткотрайна комисия не е бил дискутиран в Народно събрание, не е бил обсъждан и на председателски съвет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР