Това, което каза македонският премиер, не ме изненадва. Просто той

...
Това, което каза македонският премиер, не ме изненадва. Просто той
Коментари Харесай

Боян Чуков: Заев играе игрички с договора за добросъседство

" Това, което сподели македонският министър председател, не ме изненадва. Просто той играе една игра тук с всички тези процедури – с контракта сред двете страни, приказките, че в София се усеща вкъщи. Той е македонстващ, не го присъединявам към същинските македонци. " Това разяснява Боян Чуков по отношение на изявлението от 4 август на македонският министър председател Зоран Заев, който разгласи в телевизионна изявление, че е Илинденско-Преображенското въстание е македонско. Изявлението стана броени дни, откакто означиха дружно с българския министър председател Бойко Борисов годишнината от въстанието, напомня bTV.
Българският министър председател отговори едвам през вчерашния ден, 9 август:
" Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. "
Според Чуков реакцията в България доста е закъсняла. Той е на мнение, че Вътрешна македонска революционна организация е трябвало мигновено да реагира, а на другия ден македонският дипломат да бъде извикан в Министерството на външните работи и да му се връчи протестна нота, а от своя страна министър председателят да каже, че България ще премисли поддръжката си за участието на съседката ни в Европейски Съюз и НАТО.
Чуков поучава да се вземе образец от политиката на Гърция по отношение на Македония.
Договорът за добросъседство ще остане на хартия, в случай че нашето държание продължава да е такова, каквото е сега, предизвести Боян Чуков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР