Това, което живо ни интересува, е да намерим начини да

...
Това, което живо ни интересува, е да намерим начини да
Коментари Харесай

Гутериш посети Москва преди Киев, призова за прекратяване на огъня |

Това, което живо ни интересува, е да намерим способи да създадем условия за сполучлив разговор и за преустановяване на огъня допустимо най-скоро, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш откакто дойде в Москва, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров.

Лавров посрещна генералния секретар на Организация на обединените нации като съобщи, че " прави оценка желанието " за още един кръг от договаряния в този сложен миг, защото " многостранните правила на Организация на обединените нации са били погазени от Запада ", съобщи Би Би Си.

В началото на диалога Антонио Гутериш изрично съобщи, че би трябвало да се направи всичко допустимо за преустановяване на войната в Украйна. " Необходимо е преустановяване на огъня допустимо най-скоро ", сподели той. Според генералния секретар на Организация на обединените нации приоритет би трябвало да бъде свеждането на човешките премеждия в страната до най-малко.

След срещата Лавров съобщи, че чака да работи дружно с Организация на обединените нации и Червения кръст за улеснение на филантропичната помощ в Украйна. По думите му по време на диалозите си с Гутериш са говорили за бъдещето на Организация на обединените нации като цяло и за евентуални партньорства.

След диалога при закрити врата сред Лавров и Гутериш, генералният секретар на Организация на обединените нации ще се срещне с Путин, а по-късно ще замине за Киев. Решението му да посети Русия преди Украйна провокира остри рецензии - президентът Володимир Зеленски съобщи, че не вижда " нито правдивост, нито логичност в този избор ".

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Организация на обединените нации беше маргинализирана в спора поради предизвиканото от войната в Украйна разделяне сред петте страни членки на Съвета за сигурност, където Русия взе участие дружно със Съединени американски щати, Франция, Англия и Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР