Това, което искат новите управлаващи е България не само да

...
Това, което искат новите управлаващи е България не само да
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Управляващите искат България да става все по-последна в ЕС

" Това, което желаят новите управлаващи е България освен да остане на последно място в Европейски Съюз, само че да става все по-последна. Ако бъдат замразени обществените заплащания, в случай че не се усилват тласъците в потреблението, в случай че няма пари да подкрепяме производството и да поддържаме невисок бюджетен недостиг, сигурно ще изоставаме от ден на ден от страните-членки. Ние от Българска социалистическа партия не желаеме това ", съобщи депутатът от ПГ " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев в тв ефир.
Социалистите смятат, че би трябвало да влезем в Еврозоната, само че към момента не сме подготвени за това. И от Европейска комисия, и от ЕЦБ ни споделиха, че не отговаряме на условията и че би трябвало да забравим за влизане на 1 януари 2024 година, а вероятно през 2025 година, напомни проф. Гечев. " Никой до момента не е посочил планове. Поискахме ги от Българска народна банка, те отхвърлиха и предоставиха нещо, което аз назовавам памфлет - неподписан, без произлязъл номер. И знаете ли за какво? Защото в Управителния съвет на Българска народна банка са на друго мнение - едни смятат, че моментът е подобаващ за влизане в Еврозоната, други - че не е ", сподели проф. Гечев.
Той уточни, че Българска социалистическа партия няма да предложи при разглеждането на този бюджет да се премине към прогресивна данъчно облагане, тъй като това не е редно да се случва в средата на годината.
" Но за другата година ние не сме се отказали. Пет пъти внасяме в последните 10 години предложение за прогресивно данъчно облагане. Няма нито една страна, която да е станала развита с помощта на плоския налог. Прогресивното данъчно облагане е облагане, което е приложено в 95% от страните членки на Организация на обединените нации, а сътрудници от десницата в България настояват, че плоският налог е десен, че не трябва да се вкарва прогресивно данъчно облагане, те приказват за евроатлантически полезности. Страните с плосък налог сега още са Таджикистан, Киргизстан, Туркменистан и Монголия. Като дойдат при вас сътрудниците от десницата, ги попитайте каква е тази евроатлантическа полезност от Средна Азия в налозите? ", прикани проф. Гечев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР