Това, което има при нас за тази територия е в

...
Това, което има при нас за тази територия е в
Коментари Харесай

Има констатирани незаконни обекти в парк "Росенец", призна зам.-кметът на Бургас

Това, което има при нас за тази територия е вследствие на писма на ДНСК и от Върховната административна прокуратура по стартирани инспекции. Мога да ви кажа за обектите, за които са осъществени инспекции. Да, има установени противозаконни обекти. Тези, които са наша категория са установени, и те са двуетажна солидна постройка – пета категория, за която е намерено административно произвеждане. Има формиран констативен акт. Това съобщи пред комисията за проблема " Росенец " зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска, съобщи Евроком.

Тя добави, че е открити, че въпросните обекти са част от пристана и обслужва пристана и тя е първа категория, заради което тези документи са изпратени по-късно в ДНСК и там нямам противоположна връзка, какво се е случило с действането на противозаконното строителство, както и със самия кей, защото това не е обект, който е в пълномощията на Общината, тъй като по закон ние единствено отговаряме за обектите четвърта и пета категория.

Всяка една институция работи по сигнал, безапелационна е Коралска. Преди постъпването на сигнала не сме правили инспекции, уточни още тя. Така работят и ДНСК, и всички правораздавателни органи. Реагирали сме незабавно, щом при нас е получен сигналът. Една част от противозаконното строителство е в парцели, които са държавна благосъстоятелност.

Няма нелегално строителство в парцел, който е общинска благосъстоятелност. Не разполагаме с човешки запас, който да обикаля цялата територия на Общината всекидневно и да следи къде има нелегално строителство. Сега в случай че тръгнем по някоя улица на София, ще установяваме доста огромно нелегално строителство, уточни зам.-градоначалникът. 

" Кметът е делегирал всички пълномощия по издаване на заповеди и осъществяване на процедури по ПУП-ове и нелегално строителство и в тази връзка съм тук аз като представител на Общината, защото в писмото, което изпратихте, не беше изяснено какви ще са въпросите. Предполагаме, че тази комисия желае да обясни обстоятелства и условия, които не са с политическа устременост. Ние бихме могли в задоволителна степен да отговорим на заложените от вас въпроси. “

„ Все отново ние като насочваме покана до кмета, насочваме покана до кмета. Предайте на господин Николов! “, сподели по време на чуването ръководителят на комисията Калоян Янков от „ Демократична България “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР