Това, което има България, е ангажираща оферта от фирмата Шение.

...
Това, което има България, е ангажираща оферта от фирмата Шение.
Коментари Харесай

Антон Иванов: Служебният кабинет може да открие сметки в рубли за газа

" Това, което има България, е ангажираща оферта от компанията " Шение ". Това значи, че компанията се е заела с избрани условия, като цена, периоди за доставка и количества. Първите три кораба са доказани, а другите, които са контрактувани за идната година, са опционални. Българската страна, с цел да може да усвои този природен газ, би трябвало да си обезпечи настрана отвън тази сделка място за разтоварване. Възможностите са две - Гърция или Турция, а също по този начин да обезпечи преноса на това гориво към българската газопреносна мрежа ", съобщи енергийният специалист Антон Иванов в студиото на " Директно " по Bulgaria ON AIR

По думите му актуалното държавно управление не може да се довери напълно на предходното държавно управление.

" Преразглежда подхванатите стъпки и търси да види дали има по-добри пазарни благоприятни условия за доставката на природен газ. Търговците на българския газов пазар настояват, че количества газ има и те могат да обезпечат доставки на природен газ за България. Тук става дума за доставки посредством медиатори, тъй като най-големият снабдител си остава Русия ", добави Иванов.

Неговото мнение е, че служебното държавно управление евентуално ще ревизира какви са изискванията да се възобновят доставките по настоящия контракт с " Газпром " и евентуално ще ревизира опциите да открие сметки в рубли по посочената скица.

" Газпром потвърди неведнъж, че водещ е политическият претекст. Те могат да трансформират своите решения без значение от събитията. От друга страна, доставката на природен газ през терминала в Гърция е обект на много механически въпроси, които доста добре би трябвало да бъдат проведени, с цел да нямаме проблем с доставката. Този вид с корабите от Съединени американски щати ми наподобява по-реален ", уточни енергийният специалист пред Bulgaria ON AIR.

И заключи, че не е задоволително единствено да търсим газ, а е належащо първо да намерим другите възможности, с цел да понижим потреблението на газ в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР