Това, което е знаел отстраненият временно от работа шеф на

...
Това, което е знаел отстраненият временно от работа шеф на
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Това, което е знаел отстраненият краткотрайно от работа началник на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е споделил с проверяващите органи.

В общи линии това бе присъединяване на служителя на реда в изявление по Нова телевизия, направено откакто през вчерашния ден бе издадена заповед за отстраняването му . Рогачев посочи, че е отхвърлен поради инспекция за това, че е употребил служебна кола, до момента в който не е на работа . В момента Рогачев е в бащинство, като отпускът е позволен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, удостовери Рогачев, само че не посочи кой основен секретар е разрешил отпуска.
 Рашков в профил от служба шефа на пловдивската полиция
Рашков в профил от служба шефа на пловдивската полиция

Срещу него е почнало дисциплинарно произвеждане

В диалога се намеси юристът му Валери Пейчев, който иззе функционалностите на интервюиращ . Адвокатът също съобщи, че против клиента му няма доказателства, в това число и при следствието в Пловдивската полиция за интервенцията против дрогата, тайнствено стартирана от шефа на 3-то РПУ, само че с персонална кола. Разследването и журналистическият репортаж са за приготовлението за кражба на марихуана, за което е упрекнат

" Това е едно следствие на един публицист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този публицист с молба да му показват данни, които удостоверяват изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев към този момент го нямаше ", сподели юристът Валери Пейчев по отношение на въпрос за това следствие.

Той отхвърли да разяснява следствието, посъветва и клиента си да не го прави.

Пейчев обаче уточни, че в заповедта за премахване на шефа се съдържа и информация от АПИ за придвижването на автомобила му. Подобна информация се изисква единствено когато се води следствие по досъдебно произвеждане по избрани членове от Наказателния кодекс.

Според Рогачев в производството се споменавало, че " не ходел на работа, а през останалото време е със длъжностен автомобил ". Бившият шеф на полицията е в отпуск за развъждане на дете, позволен от основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР