Това, което е важно е да тръгнем от принципите. Видях,

...
Това, което е важно е да тръгнем от принципите. Видях,
Коментари Харесай

Акад. Денков: Възможно е да се мисли за експертен кабинет с ГЕРБ, Радев прекачи границата

„ Това, което е значимо е да тръгнем от правилата. Видях, че има терзание от някои от изявленията, правени по тези нощни записи. Това, което е значимо да подчертая е, че постоянно съм следвал това, което написа в законите. Трябва ясно да се дадат гаранции, че няма да има някакви чистки “, сподели номинираният за министър председател от ПП-ДБ акад. Николай Денков пред БТВ.
Прочетете още
По думите му може да се мисли в посока експертен кабинет с ГЕРБ. Трябва да се дефинира дали приказват за експертен кабинет, или вървим към някакъв по-балансиран политически кабинет, което значи, че те ще желаят и други лица, сподели Денков.

„ Да е задоволително и с двамата - и от страна на Мария Габриел, и от моя страна. Не е толкоз значимо кой е предложил един или различен човек и дали е бил в един или различен кабинет. Важно е индивидът да си схваща от работата. Не би трябвало някой да бъде изключен единствено тъй като е показан от някой различен “, разяснява акад. Денков. 

Според него би трябвало да е ясно кой носи политическата отговорност. 

„ Неприемливо е да се появят едни специалисти, за които никой не носи отговорност и след което да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори отвън екипа на Министерския съвет. Този кабинет би трябвало да работи като екип, тъй като другояче ще стане като орел, рак и щука и ще дърпа в разнообразни направления или има друга заплаха – зад някои от министрите да има стопански ползи “, добави Николай Денков.

Според Денков няма по-подходящ от Асен Василев за финансов министър.

„ Това ще бъде част от диалога. Самият Бойко Борисов няколко пъти и обществено и в срещи споделяше, че той държи Асен Василев да бъде финансов министър “, сподели претендентът за министър председател на ПП-ДБ.

По думите му се прави сериозен опит да бъде блокирана опцията за сформиране на кабинет.

„ В момента, в който се оказа, че можем да създадем проевропейски насочено държавно управление се активизираха всички. Изявата на президента през вчерашния ден се вписва в цялата картина. Защо е по този начин - можем единствено да гадаем “, уточни Денков. 

По думите му президентът е прекрачил границата, като е споделил на ПП-ДБ да не извършват мандата. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР