Това, което е спешно, е да има трайно прекратяване на

...
Това, което е спешно, е да има трайно прекратяване на
Коментари Харесай

Ердоган осъди като безпрецедентна варварщина действията на Израел в Газа

" Това, което е незабавно, е да има трайно преустановяване на огъня, а освен неколкочасово спиране ", сподели Ердоган на изключителна арабско-ислямска среща в столицата на Саудитска Арабия - Рияд.

Турският президент прикани също за интернационално следствие на израелските бомбардировки в линията Газа, които осъди като " невиждана варварщина ", добавя Българска телеграфна агенция.

" Израелското държавно управление, което се държи като глезеното дете на Запада, би трябвало да компенсира заличаванията, които аргументи (в Газа) ", сподели още турският президент, представен от ДПА.

Той подлага на критика западните страни, че мълчат по отношение на клането в Палестина , добавя Анадолската организация.

" Срамота е, че западните страни, които постоянно надигат глас за човешки права и свободи, резервират безмълвие за клането в Палестина. Изправени сме пред невиждана варварщина в историята, когато лечебни заведения, учебни заведения и бежански лагери са бомбардирани и се избиват цивилни ", съобщи Ердоган, представен от Анадолската организация.

Ердоган сподели, че е жизненоважно да се достави гориво на местата, които незабавно се нуждаят от това, изключително лечебните заведения в Газа.

По думите му би трябвало да бъде основан фонд за възобновяване на Газа в границите на Организацията за ислямско съдействие.

Конфликтът в линията Газа стартира на 7 октомври с нападението на палестинското придвижване " Хамас " против Израел и последвалите ответни бомбардировки на еврейската страна против палестинския анклав.

Анадолската организация показва, че са починали минимум 11 078 палестинци, измежду които 4506 деца и 3027 дами . Израелските жертви, съгласно публични източници, са към 1200, показва турската държавна новинарска организация.

Иран прикани мюсюлманските страни да разгласят израелската войска за " терористична организация " и да наложат наказания на Израел

Иран прикани мюсюлманските страни да разгласят израелската войска за " терористична организация " поради нейната военна интервенция в линията Газа, съобщи Франс прес. Призивът бе насочен от президента на Иран Ебрахим Раиси, който приказва на срещата на върха на арабските и мюсюлманските водачи, провеждаща се в саудитската столица Рияд и отдадена на войната сред Израел и " Хамас ", добавя френската новинарска организация.

В речта си Раиси също по този начин прикани мюсюлманските страни да се приготвят да въоръжат палестинците, в случай че " закононарушенията против човечеството " на Израел не престават, съобщи Франс прес.

Френската организация напомня, че радикалното палестинско придвижване " Хамас " е прието за терористична организация от Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз. Иран поддържа " Хамас " и гледа на него като на освободително придвижване.

" Сега, когато интернационалните организации станаха безполезни, ние би трябвало да изиграем роля ", съобщи Раиси. Той прикани мюсюлманските страни да скъсат всевъзможни политически и стопански връзки с Израел, който Иран не признава.

Раиси прикани и за търговски протест против " ционисткия режим ", по-специално в региона на енергетиката.

Иранският водач още веднъж упрекна Съединени американски щати, че са главен сътрудник на Израел в неговите закононарушения. " Америка де факто влезе непосредствено във войната, като изпрати кораби в Източното Средиземноморие ", добави Раиси.

Иранският президент също по този начин приветства " Хамас ", добавя Ройтерс.

" Няма различен метод, с изключение на съпротивата против Израел, ние целуваме ръцете на " Хамас " за неговата опозиция против Израел ", сподели Раиси. Той прикани ислямските страни да наложат наказания на Израел, свързани петрола и с доставката на артикули.

По-рано на конференцията в Рияд приказваха саудитския престолонаследник и водачите на Палестинската автономност, на Египет и турският президент.

Израелският министър на защитата: Може да правим и в Бейрут това, което в този момент вършим в Газа

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант предизвести ливанската шиитска формация " Хизбула " да не ескалира боевете по ливанско-израелската граница, съобщи Ройтерс.

" Хизбула " може да въвлече Ливан във война ", съобщи Галант пред израелски военнослужещи. " Тя позволява неточности... и за това първи и най-вече ще платят ливанските жители. Може да правим и в Бейрут това, което в този момент вършим в Газа ", закани се израелският министър на защитата.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР