Това, което е притеснително, е обстоятелството, че ще се създаде

...
Това, което е притеснително, е обстоятелството, че ще се създаде
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Със закриването на Специализираната прокуратура ще се създаде правен хаос

Това, което е притеснително, е събитието, че ще се сътвори един юридически безпорядък при закриване на Специализираната прокуратура. Това сподели на брифинг пред публицисти ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

„ Изключително манипулативна и погрешна е информацията, че прокуратурата е бухалка. Мониторингът на българската страна е свален едвам, откакто стартира да работи профилираната прокуратура “, съобщи Маджарова.

„ Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с проведена корупция и престъпност, излезе с умишлен собствен акт, който акт е в интерес както на българското общество, по този начин и на цялото европейско семейство. На 28 април се организира онлайн среща на Постоянната конференция на прокурорите, които членуваме в тази организация. Основните акценти са няколко: Първо, сътрудниците, всичките единомислещо поддържат както работата на Специализираната прокуратура досега, по този начин и напъните, които са полагани от българската страна за реализиране на резултати в тази тенденция. Вторият акцент в документа е, че в действителност безусловно всички прокурори на страните членки на тази Постоянна конференция са съобразили събитието, че с този закон, с който в действителност е закрито профилираното правораздаване в България, нарушава съществени правила на Европейски Съюз и се намира в несъгласие с разпореждания на Конвенцията на Организация на обединените нации за трансграничната престъпност и корупцията. Оттам следва и третият извод – че това закриване на профилираните органи в Република България, като се изключи че води до основаване на една неустановеност за делата, би довело и до затрудняване на тяхната работа в този сегмент “, изясни Маджарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР