Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на

...
Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на
Коментари Харесай

Борис Джонсон и неговият личен Къммингс - навън

„ Това, което е разрешено на Юпитер, не е разрешено на бика “ - този израз, подчертаващ привилегированото състояние на могъщите, доста тъкмо разказва абсурда с английския министър председател Борис Джонсън.

За да разберем за какво Джонсън в този момент съществено рискува да загуби позицията си, би трябвало да си спомним по какъв начин Обединеното кралство се бореше с covid през последните две години. Страната от време на време попадаше в най-строги локдауни.За празнуването на Коледа бяха проведени специфични „ мехурчета “, всяко от които включваше по едно домакинство. Придвижването сред „ мехурчетата “ не беше разрешено и се наказваше строго.

През май предходната година средностатистическият британец имаше право да се срещне на улицата единствено с един човек едновременно и даже на погребенията можеха да участват до 14 души.

Но това беше за елементарния британец. На Даунинг стрийт 10, формалната резиденция на премиера, имаше малко по-различни правила. По-точно би било да се каже, че въобще не са съществували карантинни правила. Но повече за това по-късно, тъй като още през май 2020 година се разигра огромен скандал в администрацията. Тогава старшият консултант на Джонсън Доминик Къмингс беше наказан два пъти за съществено нарушаване на карантината. Къмингс, който беше един от създателите на новите правила за самоизолация.

Когато брачната половинка на съветника се разболя от COVID-19, той не се отдръпна в самоизолация с нея, а отиде на 300 км от Лондон до къщата на татко си. В същото време Къмингс даже беше предизвестен от полицията и този случай не беше единственият. Джонсън отбрани съветника си, самият Къмингс сподели, че всичко е наред, продължаваме да работим, само че той ненадейно беше уволнен през ноември същата година.

На пръв взор наподобява, че има стотици камери на любопитни публицисти, които се промъкват през коронавирусните ограничавания, с цел да открият скандални обстоятелства. Има голяма администрация на министър-председателя, в която не може да се скрие никаква порочност - с изключение на държанието на Англия на интернационалната сцена. Но не! Правителствените чиновници вземат решение да открият винени петъци навръх Даунинг стрийт, 10. В задния двор там има комфортен парк.

Разбира се, Джонсън отхвърли присъединяване си. Тогава той сподели, че е влезнал един път за 25 минути и там няма алкохол. След това се оказа, че в пощенската покана категорично е написано, черно на бяло: „ Донеси си самичък алкохол “.

Е, наподобява просто като загуба на разположение, което би било допустимо, в случай че лицето не беше изгубено още по-рано.

Това, несъмнено, не е единственият скандал. Докато кралица Елизабет II скърбеше за гибелта на брачна половинка си и в това време беше в карантина преди погребението на принц Филип, Джонсън... се мотаеше и танцува на прощалното празненство на двама напускащи чиновници. Разбира се, той не беше чувал нищо за актуалната бистрота и за смарт телефоните и евентуално беше доста сюрпризиран от появяването на видеоклипове на неговите танци в мрежата.

Премиерът на никое място не желае да отива. Той с половин уста се извини в Камарата на представителите, назначи следовател, който да проверява случая... – и това в действителност беше всичко. Институцията на репутацията явно се отнася единствено за биковете и по никакъв начин не - за Юпитер-ите.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР