Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет

...
Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет
Коментари Харесай

Асен Василев за оставането си в редовен кабинет: Искам свобода и да съм полезен

" Това, което е належащо, с цел да работя в един кабинет и да се усещам потребен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика би трябвало да се организира. Трябва аз персонално да имам независимост за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган би трябвало да бъде образуван от сътрудници, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място - не обичам телефонни позвънявания, тъй че би трябвало да имам тази независимост на взимане на решения, която президентът ми е дал ".

Това съобщи служебният финансов министър Асен Василев пред публицисти в петък, откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова взе третия мандат за сформиране на държавно управление и сподели, че ще предложи на поканените на диалози три партии някои от служебните министри да останат в постоянния кабинет.

Василев и икономическият министър Кирил Петков са измежду най-харесваните министри от назначения от президента Румен Радев кабинет и постоянно се спрягат за присъединяване и в постоянно държавно управление, а в четвъртък социолози показаха, че техен общ политически план би могъл да пренареди политическия пейзаж.

" Докато не си свърша работата като финансов министър - няма да вземам участие в нищо ", съобщи Василев и не отговори дали към този момент е получил покана от Нинова за техен кабинет.

Попитан дали приготвя нов политически план, той сподели: " Честно казано, сега единственото, в което вземам участие, е служебният кабинет. Смятам, че служебният кабинет е деполитизиран и би трябвало да остане подобен ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР