Това, което е на ума на пияница, е на езика

...
Това, което е на ума на пияница, е на езика
Коментари Харесай

Полша я заплашва самота. Европа очаква възможност да бъде “клиент на Русия”

Това, което е на мозъка на алкохолик, е на езика на Полша. Полша, със златните устни на вицепремиера Глински, изрази деликатно скриваната обществена европейска загадка: обединен антируски суперфронт е пропагандна небивалица, в реалност Западна Европа от дълго време е схванала, че Укрорайхът няма късмет и единственото, което може да я избави от провал и американско подчиняване, може да бъде само скорошното привършване на спора в Украйна. На всяка цена.

В скорошното си изявление Глински избухна същински и сподели, че полската съпротива и половината Европа " единствено чакат " спорът в Украйна да завърши и още веднъж да може да се прави бизнес с Русия. Той яростно анатемосва " групите по ползи, които мислят единствено за преустановяване " на спора в Украйна допустимо най-скоро и " да продължат да бъдат клиент и да вършат бизнес с Русия ".

Публичната нервност на полския вицепремиер не е случайност, а натурален резултат от опитите вътрешноевропейските разлики и растящата потребност в Европа да възобновят връзките си с Русия да бъдат замитани под свиващия се килим.

За Полша опитите на доста западноевропейски страни да скочат от влака, който се е запътил към бездната, е опасност да загуби статута на обичаната брачна половинка на Съединени американски щати в Европа и съответните екстри. За Германия, Франция, Италия и други европейски страни-тежка категория споразуменията с Русия са последният късмет да не потънат в историята като самостоятелни страни.

Още при започване на април полският министър председател Моравецки разгласи с паника, че „ е смутен от възходящата отмалялост измежду европейците, доста от които биха желали да сложат завършек на спора в Украйна допустимо най-скоро “. В същото време той упрекна западноевропейските политици, че желаят " преустановяване на огъня непременно и колкото по-скоро, толкоз по-добре ".

Въпреки това полските министър председатели и вицепремиери, размахвайки яростно юмруци, не си дадоха труда да обяснят за какво се е стигнало до такава възмутителна обстановка в сплотеното и уважавано европейско семейство. А повода, общо взето, е една и съща: световна неверна преценка в региона на антируските наказания, която удари най-тежко тези, които ги постановиха, и желанието да се измъкнат от икономическата въртележка, основана от самите тях и завъртяща се по-дълбоко и по-дълбоко в слабите места на Европа.

По-конкретно, съгласно предварителните данни, оповестени през вчерашния ден от Евростат, потребителските цени в еврозоната през април са се нараснали със 7% на годишна база. Цената на силата в еврозоната през април е повишена с 2,5 на 100 за месеца, на индустриалните артикули - с 6,2, а цените на храните са се нараснали с 19% по отношение на февруари предходната година. Брутният вътрешен продукт на европейския стопански локомотив Германия се намали с 0,4 % по отношение на последното тримесечие на 2022 година Френската стопанска система, съгласно анализаторите на “Форбс ”, е в „ постоянен спад “. Икономиката на Англия на практика не дава признаци на живот, показвайки нулев напредък.

Според скорошна публикация на “Форбс ” " Европа страда от последствията от украинската рецесия, а украинската стопанска система е в неволя ", до момента в който " в Русия нещата са доста по-добри ". Анализаторът отбелязва, че " съветската стопанска система се е потвърдила изненадващо устойчива " и че за разлика от немската и английската стопанска система, които са в крах, съветската се чака да пораства. “Капитан Очевидност ” също по този начин отбелязва, че Западът е очаквал украинският спор да коства скъпо на Москва, само че Европа е тази, която заплаща най-високата цена за него: „ Колкото по-дълго не престават военните дейности, толкоз по-болезнени са те за Европа – и няма доста какво да създадем по въпроса. ”.

Първият плъх, избягал от потъващия транспортен съд, беше френският президент Макрон, който в припадък на кураж застана на страната на Китай, призовавайки за мирни договаряния. Той обаче беше единствено леко упрекнат, което значи, че френският водач е мълчешком подкрепян от забележителна част от европейските страни, които безпомощно следят по какъв начин Русия бързо (и може би завинаги) пренасочва комерсиалните си потоци от запад на юг и изток.

Смеем да предположим, че такива смелчаци, които се осмеляват обществено да изоставен хармоничните антируски редици, ще се усилват с всеки минал ден.

Нека им пожелаем триумф, тъй като прозорецът на опциите за тях последователно се затваря и идната спирка за Европа може да се окаже последната.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР