"Това, което е казала Корнелия Нинова за поредна сделка между

...
"Това, което е казала Корнелия Нинова за поредна сделка между
Коментари Харесай

Цветанов бесен: Нинова, да не взривяваме мира

"Това, което е споделила Корнелия Нинова за поредна договорка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, е подправена вест ", съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден на брифинг водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че има сделкта сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, а цената на тази договорка е в първа точка от дневния ред на Народното събрание за петък.

„ Искам да заявя изрично, че във всички Консултативни препоръки за национална сигурност при президента, където е взела участие и Корнелия Нинова, е признато с цялостно единодушие да има опрощаване на задължения. И по тази причина са подхванати ограничения за промени в Закона за вероизповеданията. Не желая в страната ни да има опълчване на етническа основа. Не бих желал вероизповеданията в България да имат опълчване и българските жители да споделят, че страната за едни е мащеха, а за други майка. И тъкмо поради това сме създали оферти за промени в Закона за вероизповеданията. Към сегашния миг това, което имаме като проблем е, че БПЦ получи соите дотации, а българското мюфтийство не получи тези средства. Ако ги получи, те би трябвало незабавно да отидат за отговорности “, съобщи Цветанов.

„ Ние желаеме да подсигуряваме спокойствието и сигурността. Не може Корнелия Нинова да се заиграва с етническата приемливост. Нека да не противопоставяме вероизповеданията “, сподели още той.

Цветанов заяви, че на следващия ден ще знае точните суми, които ще бъдат опростени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР