Това, което е казал патриарх Кирил пред президента Румен Радев,

...
Това, което е казал патриарх Кирил пред президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Петър Воденски: Казаното от патриарх Кирил е съгласувано с висшето руско ръководство

Това, което е споделил патриарх Кирил пред президента Румен Радев, то е в съгласие, съгласно мен, с висшето съветско управление. Това, че го споделят, е доста показателно, и ние би трябвало да си създадем изводите: руснаците към този момент не са тези, които простят всичко. Такава оценка даде в "Денят онлайн " дипломатът Петър Воденски, някогашен дипломат в Турция, на укорите на съветския патриарх пред българския държавен глава.

Той дипломатично загатна, че съветският патриарх евентуално предава позицията на президента Владимир Путин.

"Дипломацията има разнообразни лица, има такова нещо и като църковна дипломация. В дипломацията има моменти, в които един общественик би трябвало да каже нещо нелицеприятно за този сътрудник, който седи от другата страна на масата. И той не желае да го споделя, някой различен го споделя вместо него ", обясни Петър Воденски.

"Путин бе поканен да пристигна, той не можа, тъй като има избори, явно идването на съветския патриарх е в съгласие. Очевидно е, че това, което съветският патриарх сподели, е в съгласие, той не си го е измислил. И на трето място - той не си го е изсмукал от пръстите.

Ние в последните години започнахме да тачим тези страни, които са взели участие в Освобождението на България - Полша, Финландия. Предишният президент го беше боязън да каже за руснаците. Това е деформиране на историческите обстоятелства ", безапелационен е дипломатът.

Според него "не бива политическата уместност да засенчва обстоятелствата. " И даде прегледен образец.

"Ако проявим еднакъв стандарт към тези неща, в Русия, по публични данни, живеят представители на 160 националности. На Дунавския фронт в онази война е имало към 276 000 бойци от империята. На тази война неизбежно е имало участници, в случай че не на всички 160 националности, то най-малко на половината. Ние изброяваме ли тези националности?

Имало е и евреи в армията, имало е един японски самурай - за какво не благодарим и на Израел и Япония? А и патриархът исторически е прав - не е имало тогава страна Полша.

И предходният президент като изброяваше починалите, загатваше тези, които са в този момент в НАТО. Това е политическа уместност, не е уместност по отношение на истината ", натърти Петър Воденски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР