Това, което държи правителството и коалицията стабилни, е страхът на

...
Това, което държи правителството и коалицията стабилни, е страхът на
Коментари Харесай

Според лидера на „Възраждане“ правителството и коалицията са стабилни заради страх, че трудно ще влязат в следващия парламент

Това, което държи държавното управление и обединението постоянни, е страхът на три от четирите партии в обединението, че мъчно ще намерят място в идващия парламент. Това сподели в Кюстендил водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, където взе участие в среща със симпатизанти.

Според Костадинов партиите в ръководещата коалиция имат доста огромни вътрешни разминавания по фундаментални въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на България.

" Единственото, което ги държи, е актуализацията на бюджета, която би трябвало да създадат идващия месец, с цел да преразпределят още няколко милиарда. Подозирам, че в края на юни инфлацията и галопиращите цени на енергоносителите и храните ще послужат като катализатор на някоя от четирите партии, която ще реши, че по този начин не може да се продължава и ще напусне обединението ", уточни Костадинов. Според него парламентарни избори ще има през октомври или ноември.

Реалният резултат от същински, съгласно Костадинов, изследвания на публичното мнение сочат, че поддръжката за " Възраждане " е 22 %. Той добави, че на второ място след партията му е ГЕРБ. " Целта на " Възраждане " е да ръководи независимо, тъй като всяка една коалиция е плод на компромис ", разяснява още Костадинов.

По отношение на настояването му за отпадане на глобите против Русия и възможна реакция от страна на Европейския съюз, Костадинов уточни, че в Евросъюза няма единна позиция във връзка с глобите за Русия. " Това е организация, която сплотява суверенни страни. Ако на някой в Европейски Съюз не му харесва нашата политика, няма да го спрем - дано да напусне. Трябва да се държим като свободна самостоятелна страна, а не като непозната колония ", сподели Костадинов.

Във връзка с политиката ни за Република Северна Македония, Костадинов уточни, че още през 2014 година, когато била основана партия " Възраждане ", позицията им е била, че би трябвало да се приключи " процесът за цялостно обединяване ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР