„Това, което чухме до този момент относно антикризисните мерки, е

...
„Това, което чухме до този момент относно антикризисните мерки, е
Коментари Харесай

Сачева: Обявяването на антикризисните мерки е абсурден

„ Това, което чухме до този миг по отношение на антикризисните ограничения, е един опит за другите политически партии да получат дивиденти за личната си партия. Очевидно, че още не са изяснени на съдружно равнище ограниченията и не са комуникирани както би трябвало. В неделя общественият министър разгласи еднократна помощ за дете - 50 лева, а през днешния ден стана ясно, че няма да има сходна мярка. Има доста неясноти към тези ограничения и методът, по който се афишират, е неуместен. Това сподели Деница Сачева пред Българска национална телевизия.

„ Въпреки че ограниченията се назовават антиинфлационни, по всичко си проличава, че ще бъдат проинфлационни ограничения “, съобщи тя. Според Сачева с предлагането да се усилят пенсиите с 21.6%, ще се задълбочат неравенствата. Защото една пенсия от 370 лева, ще се вдигне с към 80 лева, а за пенсия към 1400 лева, нарастването ще бъде доста по-голямо.

„ Според ГЕРБ, с цел да се компенсират възрастните хора и пенсиите, е належащо да се намерения какъв би трябвало да е пенсионният модел, който ще бъде определен, по какъв метод пенсиите да бъдат индексирани и това да се направи дружно с опозицията. Защото това са парите на всички български жители, освен на държавното управление. Този модел би трябвало да бъде народен, само че освен да е съгласно опозицията, само че да се извършва в идващите 5-10 години “, счита тя.

Относно хората, които имат непосредствени потребности Сачева разяснява:

„ Досега трябваше да е създадена обществена помощ, която те да могат да получават от 1 юли. Тази обществена помощ да бъде през системата за обществено подкрепяне. А за пенсиите беше по-удачно да се усили коефициентът на инфлацията в швейцарското предписание и да вървим към увеличение на размера на самостоятелния коефициент на всеки български жител, тъй като пенсиите би трябвало да бъдат свързани с приноса “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР