Това, което Борисов в момента се опитва да направи, е

...
Това, което Борисов в момента се опитва да направи, е
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: ГЕРБ загубят ли местната власт, си отиват от българската политика

Това, което Борисов сега се пробва да направи, е да си постави едно смокиново листо, тъй като се видя, че хартиената коалиция има. Какво направи тя? Промени разпоредбите за избор, освен за предварителни, само че и за локалните избори – те са най-важните. Те желаят непременно да задържат локалната власт. Това ги държи на власт – и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия.

Това съобщи депутатът от парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Настимир Ананиев. По неговите думи в случай че ГЕРБ изгубят ли локалната власт, си отиват от българската политика.

„ Как си представяте еспертите на ГЕРБ – калинки, добринки? “, разяснява той концепцията, изразена в събота от водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов за лъчение на държавно управление от специалисти.

„ Не бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ, каквото и да било “, безапелационен е Ананиев.
Иска ли някой сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи постоянен кабинет и в случай че желаеха за какво първия закон, който смениха, беше изборният кодекс?
Ананиев не вижда по какъв начин „ Демократична България “ биха влезнали в коалиция с ГЕРБ след последните събития, свързани с измененията в Изборния кодекс.
Машината е справедлива, при нея няма субективизъм. При индивида постоянно има. При машината натискаш едно копче и излиза целият протокол, изчислени незабавно всички гласове, всички преференции.
„ Сега хората които са били 12 часа (на работа – бел. ред.) в изборния ден, в края на деня ще стартират да броят стотици бележки, бюлетини, преференции “, разяснява още националният представител от „ Продължаваме промяната “.
Има двойна, тройна отбрана на машините. Няма един код единствено машината е предпазена. ЦИК държи всички кодове, в действителност няма нито едно доказателство за операция. Ако някой е съмнявал, за какво не е обжалвал изборите?
Ананиев чака президентът да наложи несъгласие на измененията в изборните правила и акцентира, че за него направените промени са противоконституционни.

„ Ние считаме, че би трябвало да има постоянно държавно управление, което да се оправи с рецесиите. Защо в този момент не влизаме в Шенген? Вместо да гласуваме законите по ПВУ и правосъдната промяна, която се изисква да влезем в Шенген, ние гласуваме избирателен кодекс “, сподели още депутатът от „ Продължаваме промяната “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР