Това, което България се опитва да помага на Балканите, се

...
Това, което България се опитва да помага на Балканите, се
Коментари Харесай

Борисов разтревожен, че Балканите стават територия на влияние на великите сили

Това, което България се пробва да оказва помощ на Балканите, се прави оценка добре от нашите европейски сътрудници. По стратегиите, по Норвежкия финансов механизъм, получаваме 210 млн. евро сред 2014-2021 година и е най-добре да се усвоят от съответните институции.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет след диалозите си с норвежкия министър председател Ерна Солберг, която е на аудиенция у нас.

Според премиера Борисов " Европейски Съюз и всички ние " вършим нужното да придвижим напред тематиката с Балканите , започвайки с инфраструктурата и всяка една от страните да си покрива критериите, които Европейски Съюз има.
А народите на Балканите би трябвало да видят, че Европейски Съюз ги е прегърнал и всеки с разнообразни стъпки да се придвижва напред, акцентира Борисов.

В противоположен случай и за това са на едно мнение с Ерна Солберг , съгласно Бойко Борисов в случай, че популацията застарява, няма кой да заплаща пенсии, идват популистки партии и " Балканите стават територия на въздействие на великите сили, става парадайс за трафика на хора, на опиати, за всичко останало. "

Така че леко-полеко...висчки би трябвало да се заинтересуват какво се случва тук, на Балканите, заключи Бойко Борисов.

Той още веднъж изрече възмущението си от това, че войните се случват отвън Европа, а Старият континент търпи всички пасиви . Затова и съгласно българския министър председател: " На първо място ние сме длъжни да водим твърда външна политика на фона на това, което се случва по света. "

От думите му стана ясно, че с Ерна Солберг е разисквана икономическата миграция . Отново по думите на Борисов общо е разбирането, че не може да се вкарват служащи, които при кучешки условия и минимално възнаграждение, да се облагодетелстват трети страни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР