Това, което България изисква от Македония и македонския народ, е

...
Това, което България изисква от Македония и македонския народ, е
Коментари Харесай

Мицкоски: Не съм дело на Коминтерна, това, което иска България от РСМ, е неприлично

Това, което България изисква от Македония и македонския народ, е непристойно и няма нищо общо с европейските полезности, сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в " Сутрешен брифинг " по Слободна телевизия.

Той счита, че би трябвало да има взаимност, само че в 21 век никой не може да откаже на жителите на районен съд Македония правото на език, еднаквост, история и просвета.
Мицкоски: С България имаме единствено обща география, Османи да се извини
Лидерът на националистическата съпротива в РСМ Християн Мицкоски изиска министърът на външните работи Буяр Османи да се извини заради ка...

„ Нормално е да се желае, тъй като това, което сега се изисква от източната ни съседка от (РС)Македония и македонците, е в действителност непристойно и няма нищо общо с полезностите, пропагандирани от Аденауер, Шуман и де Гаспери, и няма нищо общо с европейските полезности да се оспорва нечие право на език, еднаквост, история, просвета, уникалност “, сподели Мицкоски.

Той акцентира, че България би трябвало да почита решенията на Съда по правата на индивида в Страсбург и признатите от Европейския парламент заявления за ценене на правата на тези хора, които се разпознават като македонци в България и които се разграничават от българите със своите обичаи, просвета, традиции и че оспорването на това не е европейска полезност на 21 век.

„ За мен не е полезност на 21 век някой да ми откаже да чествам македонските герои, македонската организация, основана в Солун през 1893 година, и някой да оспори това и да каже, че това не е македонско, а е българско и че аз съм дело на Коминтерна и че съществуваме от 1945 година и че те пристигнали тук да ни освобождават и да ни управляват “, сподели Мицкоски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР