Това, което аз виждам е, че стъпките, които бяха предприети,

...
Това, което аз виждам е, че стъпките, които бяха предприети,
Коментари Харесай

Шаламанов: Акцията с Пригожин цели да консолидира властта в Кремъл, Шойгу ще бъде сменен

„ Това, което аз виждам е, че стъпките, които бяха подхванати, консолидират властта в Кремъл. Ще доведат до известно разбъркване на силите. Всичко това целеше похищение на вниманието от главния въпрос – контраофанзивата на Украйна и помощта на Запада. “

Това съобщи в изявление за Euronews Bulgaria Велизар Шаламанов – боен специалист, някогашен длъжностен министър на защитата.

По неговите думи Беларус не е прилежаща на Русия страна, а част от разширената Руска Федерация.
На второ място, това, което е значително, е подхванатата интервенция по покоряване на другите частни армии към съветската. Към всеобща готовност мъчно може да се върви. Трябват доста повече сили в Украйна. Това беше знак към другите частни армии, че би трябвало да подпишат контракт с армията. Но евентуално ще би трябвало да се върви към стъпки за промени в управлението на армията.
„ Вероятно ще бъде заменен Шойгу, тъй като всички тези неуспехи на съветската войска от 24 февруари насам би трябвало да бъдат предписани на някого. Със сигурност това няма да е Путин. Пригожин най-вероятно ще бъде прикрит и това е съвместен компромис. Най-важното е да се употребява всяка минута на контраофанзивата на Украйна, тъй като всички проблеми за Европа произлизат от съветската експанзия в Украйна. Вътрешните процеси в Русия ще продължат да се развиват в идващите 10 години. Но това е въпрос до съветските жители “, акцентира военният специалист.
Войната в Украйна може да завърши само по резистентен метод, когато и последният съветски боец бъде изтласкан от украинска територия.
„ Властта в Русия се крепи на друг вид специфични интервенции. Нека да забележим по какъв начин ще се развият нещата. Това, което ние можем да създадем е да помогнем на Украйна. А особено за България да се погрижим за противопоставяне на дезинформацията. Русия няма да спре да употребява ботове и хакерски атаки “, акцентира Шаламанов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР