Това каза завеждащият пресслужбата на ЕК Ерик Мамер в отговор

...
Това каза завеждащият пресслужбата на ЕК Ерик Мамер в отговор
Коментари Харесай

ЕК след записите: Критериите за приемане в Шенген и в еврозоната ще бъдат приложени много стриктно

Това сподели завеждащият пресслужбата на Европейска комисия Ерик Мамер в отговор на въпрос за записа с думите на премиера Кирил Петков, пуснат от депутата Радостин Василев:

 

„ Това, което е ясно е, че има критерии, които се ползват за влизането в Шенген. Председателката изрази извънредно ясно поддръжката си и за България, и за Румъния за влизането им там, мисля, че това е напълно ясно. Има и доста ясни критерии за влизане в еврозоната.

 

Председателката, както и всички еврокомисари, а и Съветът на Европейски Съюз, несъмнено, ще приложат залегналите критерии за това решение доста прецизно “.

 

В записа, който Радостин Василев пусна на публицисти, се чува по какъв начин някогашният министър председател споделя, че Урсула фон дер Лайен го е уверила в възможностите на България да влезе в Шенген, само че не и в еврозоната на този стадий.

 

Същевременно, по думите му, тя му е дала обещание да влезем по различен метод и му е подметнала шеговито, че Европейски Съюз не се води единствено от морални полезности. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР