Това каза в сутрешния блок на БНТ Малинка Бондаренко от

...
Това каза в сутрешния блок на БНТ Малинка Бондаренко от
Коментари Харесай

Вече Няма Прошка! Ето Как Ще Стягат Шофьорите В България!

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

,,Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ще бъде построена Единна система, където отвред ще бъдат качвани санкциите. По този метод излизащият от нас чужденец ще бъде спиран на границата и ще би трябвало да си заплати санкцията. Ако си я заплати незабавно, ще заплати глобата наполовина', уточни Бондаренко. По думите ѝ последните проучвания по отношение на експанзията на пътя демонстрират, че от ден на ден хора декларират, че са били част от експанзията на пътя или очевидци.

,,Тъй като анкетите, които правихме, бяха анонимни, някои даже си признаха, че употребяват упойващи субстанции преди да се качат в колата, а други, че правят нарушавания. Ето за какво жертвите на пътя не престават да порастват.

Това би трябвало да бъде добре оценено и да се вземат нужните мерки', приключи Бондаренко.,,Важно е по какъв начин се събират санкциите и дали се събират. С предвижданите промени в закона, в случай че не си си платил санкциите, ще ти вземат книжката, което е изпитание в вярната посока', разяснява по тематиката специалистът по пътна сигурност Любка Маринова.,,Алгоритъмът по събиране на санкции у нас е сбъркан, тъй като в Холандия да вземем за пример се заплаща санкцията и след това се апелира, а тук е таман противоположното. Затова и някои санкции не се събират', уточни още специалистът.,,Над милион актове и фишове са формирани досега.

А това че има хора, които не са ги платили, си е за тяхна сметка, само че ще си ги платят, убеждавам ви. Тези актове и фишове имат отминалост от пет години, тъй че когато отидат да си платят минимум пътния налог, ще би трябвало да си платят и фишовете', изясни Маринова. Според нея системата бонус-малус е добре да се вкара и у нас, само че тя би трябвало да бъде премислена извънредно деликатно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР