Това каза в предаването на Тази сутрин депутатът от ПП-ДБ

...
Това каза в предаването на Тази сутрин депутатът от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Лорер: Позициите на Пеевски се промениха за доброто на цялата страна, това са позициите, които защитаваме и ние

Това сподели в предаването на " Тази заран " депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Относно поръчката на Делян Пеевски, че може да се оправи като министър-председател, Лорер сподели, че България не може да има министър председател, който е обект на интернационалните наказания.

" Политиката е извънредно динамично занимание, позициите на партиите и техните водачи се трансформират. В случая на Пеевски те се трансформират за положително. Той стана представител на европейските полезности, както за тяхната партия, по този начин и за цяла България. Позициите, които пази сега, са същите, които отстояваме и ние. Това е ролята, която си е избрал и ролята, която неговата партия му е отредила. Той не е представител на болшинството, а на Движение за права и свободи и персоналната си позиция ", добави Лорер.

По думите му президентът се държи като политически водач в държавно управление в сянка.

" Само че той няма нито държавно управление на слънце, нито на сянка. Не се е случвало в българската история президент да плаши с несъгласие на закон за бюджета. Важно е президентството да си влезе в ролята. То би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя и то няма роля в изпълнителната власт ", добави Лорер.

Той сподели още, че разискването да бъдат продавани държавни земи не е работа на президентската институция.

" И да се е обсъждало, няма да се случи 2024 година Защо президентът се намесва? Изглежда дребнаво заяждане. Доколкото разбирам тези земи по този начин или другояче са се отдавали дълготрайно под аренда, тъй че се основава непотребна драма, която се основава към несъществуваща тематика ", разяснява Даниел Лорер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР