Това каза в ефира на Darik, Георги Ауад от Publicis

...
Това каза в ефира на Darik, Георги Ауад от Publicis
Коментари Харесай

Възможно е друга, различна от TEUS система да модерира постовете ни във Facebook

Това сподели в ефира на Darik, Георги Ауад от Publicis Bulgaria.

 

Той разясни на какъв принцип работят тези системи.

 

" Тъй като Фейсбук има 2 милиарда и половина консуматори, не можем да си представим какъв брой постове и фотографии са това дневно. Само фотосите са над 500 хиляди Това значи, че компанията няма вид, в който да наема задоволително хора, които да преглеждат тези неща ръчно ".

 

" За това те разчитат на автоматизирани системи. Тези системи получават към 3 милиона сигнали, които споделят, че това може да е нещо, което не дава отговор на стандартите на Фейсбук и би трябвало да бъде свалено или блокирано. От тези 3млн., те вършат 1 неточност, на най-малко 10 и това Марк Зукърбърк самичък си го признава ", сподели Георги Ауад.

 

По негови думи Фейсбук имат и втора линия, това са сигнали, които може да се водят като неточност и да ревизират или да отсъдят би трябвало ли да бъде пуснато наличието още веднъж на платформата. Социалната мрежа разполага световно с към 15 хиляди такива индивида.

 

" Това значи, че един човек би трябвало да прегледа към 200 поста дневно, като това може да е фотография или просто видео, което да е повече от 10 мин.. Това единствено по себе си смъква опцията да бъдат прегледани толкоз постове. Гледат се и постове с преимущество, детската порнография несъмнено е доста по-нагоре в класацията в това отношение. Знаейки всичко това, можем да си представим какъв брой е комплицирана цялата интервенция ", сподели експертът.

 

" Не би трябвало да забравяме, че Фейсбук e компания, която има за цел да изкарва пари. Те постоянно са били подложени на критика за липсата  на бистрота. Първо за логаритмите, т.е. първата линия, която регистрира кое нещо би трябвало да бъде свалено и кое не, и второ като цяло за разпоредбите им. И в случай че би трябвало да търсим отговорност към някой, това несъмнено е Фейсбук ", добави той.

 

" Какъвто и да е договорът на TELUS със Фейсбук, каквито и хора да работят там, те се придържат към контракта и разпоредбите във Фейсбук. Там няма нещо, което те могат да си разрешат да вършат на своя воля ", сподели Георги Ауад.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР