Това каза в ефира на bTV Теодора Димова от известните

...
Това каза в ефира на bTV Теодора Димова от известните
Коментари Харесай

Теодора Димова: Нашият народ има сили за самостоятелно развитие без Русия

Това сподели в ефира на bTV Теодора Димова от известните български модерни писатели и щерка на класика Димитър Димов.

 

На Русия би трябвало да сме признателни за Освободителната война, само че не би трябвало да сме роболепни. В последна смета ние сме издействали Съединението срещу нейната воля. Нашият народ има сили за независимо развиване. Трябва да има баланс в нашето национално самочувствие – да не прекосяваме нито в ксенофобия, нито в идолопоклонничество “, добави Димова.

 

Писателката разяснява решението за пренасяне на Паметника на Съветската войска. 

 

" Това е наподобява най-неврологичното място в страната. Аз съм извънредно радостна, че най-сетне има решение този противен монумент, този монумент, който унизява националната ни свяст, да бъде отстранен и аз същински имам вяра, че ще бъде по този начин ".

 

" Не единствено той, нашата страна е осеяна с сходни монументи и точно в този момент, когато почитаме 1 година от войната в Украйна е най-хубавото време това да се случи, с цел да покажем по един безапелационен, категоричен метод поддръжката си за Украйна ", сподели още Димова.

 

„ Трябва да имаме открит и спокоен диалог за предишното, тъй като предишното е нещо, което ни тежи като товар. Ние се вършим, че го няма, че можем да вървим умерено, само че започваме да вървим все по-бавно и най-после имам възприятието, че ще блокираме и ще спрем. Затова един спокоен диалог за предишното, който минава през унищожаване на тези монументи, е пътят да стартираме да гледаме в една посока и несъмнено това е в посока към Европа “, съобщи Димова.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР