Това каза снощи вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ. По повод

...
Това каза снощи вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ. По повод
Коментари Харесай

Валери Симеонов Изригна: Има Хора, На Които Преча! Искат Да Ме Удавят В Капка Вода, Но Няма Да Стане!

Това сподели нощес вицепремиерът Валери Симеонов пред Българска национална телевизия.

По мотив пограничната ограда и кино лентата на Елена Йончева той подсети, че концепцията за построяването й била негова.

В едно нещо съм склонен с Елена Йончева - там има корупционни схеми. Те обаче не са на най-високо равнище във властта, на ниско равнище, съобщи Симеонов.

Той разкри, че е получил недоволство от бойци. Граничните служители на реда вършат обособени патрули за защита по границата, а бойците ги слагат тук-там, които са с камери.

Незаконното прекосяване по границата е благодарение на гранични служители на реда, твърди Валери Симеонов. Възможността за корупция е точно при граничните служители на реда и по тази причина при защитата е добре да се комбинират с бойци, предложи той.

Гранични служители на реда се настаняват на квартири при свои сътрудници в Средец, това е неправилно, счита още Симеонов.

Здрава ли е обединението?

Ние сме съдружно държавно управление и аз съм представител на една от партиите в нея. Не държа да ми се чува думата и мнението, само че считам, че в една коалиция би трябвало да има естествени връзки и просвета, само че не постоянно ги има, разяснява Симеонов.

Част от решенията, свързани с фрагменти или общата национална политика не е редно да ги научаваме от медиите, подлага на критика вицепремиерът.

По думите му оставката на господин Главчев беше огромна изненада, тъй като при коментиране на случая на съдружен съвет не е станало дума въобще за оставка. Подаването й изненадало Симеонов.

Така той отговори на въпрос дали е афектиран във връзка със случая " Главчев ".

Вицепремиерът добави, че кадровата промяна на поста ръководител на Народното събрание не е била съгласувана с Обединените патриоти.

По принцип решенията за оставките би трябвало да са групово решение, безапелационен е Симеонов.

Не мисля, че по този лек метод би трябвало да се постъпва, единствено и единствено да се укроти опозицията. Опозицията няма да бъде укротена, изключително с тази дама, която играе ролята на джихадистка с пояс бомби, която единствено държи бутона. Симеонов сподели, че има поради Корнелия Нинова и предвижда, че жестът към Нинова и Българска социалистическа партия ще има стремглава ескалация на ултиматуми и рекет. В случая се опитваме да гоним котка с щафета колбас, разяснява Валери Симеонов.

По мотив номинацията на Цвета Караянчева за поста на Главчев - ръководител на Народно събрание, Симеонов също сподели, че било съдружен въпрос, въпрос на съгласие.

Той не се съгласи с квалификацията, че Бойко Борисов е едноличен водач. Но имал привички (от преди), които не са потребни за съдружно ръководство.

Като " сложен въпрос " Валери Симеонов дефинира въпроса подготвен ли е да напусне обединението. Отговорът също бил сложен - какво ще последва от това - " в случай че ще докара до предварителни избори - не, не биха напуснали ".

Вицепремиерът подсети, че с ГЕРБ имат съглашение за 4-годишен мандат, а ръководството сега по оценката му е сполучливо.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация, съпредседател на Обединените патриоти и боен министър Красамир Каракачанов разгласи тази заран по Българска национална телевизия, че в управническата коалиция няма напрежение.

“Конфронтация няма. Почти всяка седмица има политически съвет сред ГЕРБ и Оперативна програма, безапелационен бе той.

Той сподели, че постоянно е определял като неточност безсмислената борба, тъй като е загуба на доста сила.

По мнението му политическите партии разделят обществото. 28 години ние сме единственото общество, което е толкоз поляризирано и това е изкуствено направено, сподели Каракачанов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР