Това каза служебният премиер пред медии в Брюксел Дал съм

...
Това каза служебният премиер пред медии в Брюксел Дал съм
Коментари Харесай

Главчев призова Радев да си изпълни задълженията: Нямам доверие на двамата министри за смяна

Това сподели служебният министър председател пред медии в Брюксел

" Дал съм своите оферти за издаване на декрет. Повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да си извърши отговорностите по конституция. Предложенията са мои. Просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания. Само че те бяха след това от разоворите, които организирах и това не е мъчно да се ревизира. ", сподели пред медии служебният министър председател Димитър Главчев от Брюксел, заяви epicenter.bg.

" Предложенията са напълно мои. Закъснението – в 10 ч. вечерта при първото ми предложение - се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като аз смятах, че по този начин е правилно. Той е осведомен и с двете промени. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция. Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, които аз желая. Искам непрекъсната връзка, това се отнася за всички министри, и бързи решения. Нямаме време за изчакване! ", акцентира Главчев.

" България не може да бъде в режим на изчакване, до два месеца изборите са на вратата, външно министерство има доста сериозна роля при организирането на изборите ", сподели още министър председателят.

" Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, на които аз желая. Това се отнася за всички министри - желая непрекъсната връзка и бързи решения, нямаме решения за изчакване. На което и да е партийно заседание, който и да се изкаже, не би ми оказало никакво въздействие. По всевъзможни въпроси съм подготвен да продължа връзката си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до положителното бъдеще на българските жители. Няма да се отклоним от европейския път ", сподели още служебният министър-председател.

Служебният министър-председател Димитър Главчев взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР