Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието

...
Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието
Коментари Харесай

Премиерът към министрите: Ударната вълна от въпроси на депутати ви поддържа в добра форма

Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерския съвет.

 

Той открои за какво е значим Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности - тъй като независиямият орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество.

 

 И посочи: В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание утвърдените от служебното държавно управление планове на закони. В пет от тях са залегнали законодателни промени, които са свързани с второто заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност. На днешното съвещание ни следва работа по още 3 закона от този пакет. Закона за публичните поръчки, Закона за медиацията и Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности.

 

Служебният министър председател се обърна към министрите с думите: " Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма ". И уточни съответни данни. " За първите два дни от активността на 48-ото Народно заседание по груби сметки са заложени към 70 въпроса към министрите от служебното държавно управление.

 

Забелязвам ударници в надпреварата за най-питащ депутат, както и министри, които са първенци в категорията " най-питан министър ". Засега шампионата води министър Иван Шишков със заложени 18 въпроса от страна на народните представители. Разчитаме на същия порив и интензивност в същинската активност на народните представители като законотворци.

Донев поздрави всички именици, котио честват на Димитровден в това число и министърът на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР