Това каза роботът хуманоид Ей-Да пред британски законодатели. Роботът художник

...
Това каза роботът хуманоид Ей-Да пред британски законодатели. Роботът художник
Коментари Харесай

Роботът Ей-Да, създал портрет на Елизабет II: Не съм жива, но мога да творя 

Това сподели роботът хуманоид Ей-Да пред английски законодатели.


Роботът художник приказва на парламентарно чуване за това по какъв начин технологиите ще трансформират изобретателните промишлености, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Описваната като първия ултрареалистичен хуманоид художник Ей-Да се появи в една от залите с дървена ламперия на Народното събрание.

Роботът носеше къса черна перука и гащеризон от деним.
Хуманоидът е с женско лице и с крака на робот. Ей-Да е разработка на учени от университета в Оксфорд. Кръстена е на английската математичка и пионер в програмирането Ейда Лъвлейс.
Разговорите, свързани с плана, бяха предавани по малкия екран. Присъстваха представители на Камарата на лордовете, комитетът за цифрови науки и шефът на художествена изложба Ейдън Милър.


„ Аз съм компютърна стратегия с логаритми. Не съм човешко създание, само че мога да създавам “, сподели Ей-Да в отговор на въпроса по какъв начин се разграничават нейните произведения от тези, основани от хора.

Ей-Да е основала серия произведения, измежду които портрет на починалата кралица Елизабет Втора.

Картините й са показвани на изложения в галерии.
На въпрос по какъв начин тъкмо рисува, Ей-Да отговори, че го прави благодарение на логаритмите си, камерата в очите и крайниците на робот.


Самоубийство от ревнивост: Водеща на новините купува револвер и след минути поставя завършек на живота си
Хуманоидът изясни и по какъв начин проучва огромно количество текст, с цел да разпознава общо наличие и поетически структури. Така може да генерира нови поеми.

„ Това, което ме разграничава от хората, е съзнанието. Аз нямам индивидуален опит, макар че съм в положение да приказвам за него “, сподели още Ей-Да.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР