Това каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов. Той не

...
Това каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов. Той не
Коментари Харесай

Ново Брутално Нападение Срещу Български Полицаи!

Това сподели пред БНР вътрешният министър Младен Маринов. Той не пожела да разкрие в коя регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи е получен този сигнал.

„ Оперативните източници няма да ги издам. Казвам ви по какъв начин са се развили нещата от наша страна “, сподели той.

По думите на министъра, бюджетът ще обезпечи политиките на министерството да бъдат развивани и продължавани. „ Естествено, една от главните политики е човешкият запас. Смятам, че сътрудниците и служителите на реда в действителност заслужават да вземат по-големи заплати. Виждате, че в последните дни те непрекъснато са изложени на риск “, уточни той. „ Заплатата и възнаграждението е едно от главните неща, които стимулират чиновниците, тъй като то е на база свършена работа “, добави той и изясни, че идната година те ще получат нарастване на заплатите от 10% както всички останали държавни чиновници.

Маринов сподели, че се допитва до синдикалните организации по какъв начин тъкмо да бъде разпределено това нарастване. Част от тях желаят това да бъде диференцирано, още повече, че има позиции, ползата към които би трябвало да бъде подтикван. По въпроса за съкращаването на работещите пенсионери в Министерство на вътрешните работи, залегнало в плана за бюджета, Маринов изясни, че това ще засегне към 250 чиновници, а не 5000, както се твърди. Според него, такива колосални числа се тръбят, с цел да се сътвори напрежение в системата.

„ Тази нощ има също опит за посягане върху чиновници, в тази ситуация от дирекция „ Жандармерия “. В Ботевград, едно село до Ботевград. Оказана е опозиция, сътрудниците са употребявали всички вероятни помощни средства и са овладели напрежението “, заяви Маринов.

„ Това е всекидневие “, добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР