Това каза по време на 12-та среща на бизнеса с

...
Това каза по време на 12-та среща на бизнеса с
Коментари Харесай

Шефът на БНБ: Искаме ли еврото, трябва фискална стабилност

Това сподели по време на 12-та среща на бизнеса с държавното управление Димитър Радев, шеф на Българска народна банка.

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че България ще кандидатства за чакалнята на Еврозоната до края на юни.

Радев добави, че в страната ни има трайна наклонност за увеличение на износа и непоклатимост на стопанската система.

Необходимо е да се предпазваме от неточности на всяко деяние, което ще подкопае този изпреварващ растеж на Брутният вътрешен продукт и уравновесените обществени финанси, акцентира той.

Според Радев на нас ни би трябвало изпреварващ стопански напредък, би трябвало ни продължение на рационалната фискална политика. Аз мисля, че останалото е въпрос на време, добави той.

Основният проблем за еврозоната е доближаването на стопанската система и приходите, счита финансовият министър Владислав Горанов: Това държавно управление ще продължи със декларираната авансово политика за увеличение на минималните приходи.

Пазарът на труда страда поради неприятното обучение: Грешният тласък за масовизация докара до цялостна обезценка на системата за висше обучение в някои дребни изключения, сподели още Горанов.

Преди дни еврокомисарят по финанси Пиер Московиси ни охлади за еврозоната точно с тези доводи за мощният дисбаланс сред стопанска система и приходи.

Резултатите на банките са на положително ниво и облагата за предходната година е ще е 1.2 милиарда лв., сподели Радев. Кредитната интензивност се усилва и доближава 4,8 на 100 за неправителствения бранш, а равнището на неприятните заеми към този момент е под 11 % при 17 % за 2014 година, само че остават на по-високи равнища от тези в Европейски Съюз. Ниските лихви ще продължат да оказват въздействие върху рентабилността на банковата система, сподели гуверньорът на Българска народна банка.

За продажбата на Общинска банка сподели, че има ясно написана процедура, има поредност от държавни органи, които вземат участие в процеса. Всички условия на закона били спазени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР